Mâinile fine, cu degete lungi şi subţiri, sunt atributele feminităţii, ne spune simţul estetic, iar ştiinţa confirmă. Marea majoritate a femeilor au mâini mai frumoase decât bărbaţii. Dar ceea ce contează de fapt este lungimea degetelor. Femeile au, în general, arătătorul mai lung decât inelarul, spre deosebire de bărbaţi care au indexul mai scurt decât degetul verighetei. Diferenţa aceasta, care apare de la naştere, reflectă deosebirile de personalitate dintre femei şi bărbaţi, precum şi abilităţile cu care suntem înzestraţi, în funcţie de sex. Lungimea indexului (n.r. arătătorului) şi a inelarului, poate spune despre tine cât de sociabilă eşti, ce calităţi şi aptitudini ai, dar şi ce probleme de sănătate te-ar putea afecta în viaţă.

Ce transmit degetele despre noi

Degetul mare: este asociat cu energia vitală, forţa fizică, puterea psihică şi capacitatea de a reuşi în viaţă. Dacă este subţire şi lung, indică ambiţia, şiretenia şi inteligenţa abilă. Dacă este gros şi scurt, ascunde încăpăţânarea, determinarea, forţa brută şi o fire agresivă.

Arătătorul: indică legătura noastră cu societatea, comportamentul în public, calităţile şi aptitudinile înăscute. Arătătorul mai scurt decât inelarul arată o fire deschisă, vorbăreaţă, prietenoasă şi constructivă. Persoana este îndemânatică şi este atrasă de meserii practice. Dacă arătătorul este mai lung decât inelarul, el dezvăluie o personalitate schimbătoare, uşor introvertită, înclinaţii artistice şi tendinţa de a fi dezorganizat.

Degetul mijlociu: reprezintă capacitatea de concentrare şi reflecţie, echilibrul interior şi modul în care ne raportăm la persoanele apropiate. Dacă este mult mai lung decât arătătorul, trădează o fire singuratică, dar echilibrată şi hotărâtă. Dacă este apropiat de arătător ca lungime, ascunde o personalitate dezordonată, dependentă de ceilalţi şi mai ales de familie.

Inelarul: este degetul inimii şi este legat de viaţa noastră personală, de succese şi eşecuri, precum şi de relaţiile de dragoste. Inelarul mult mai scurt decât arătătorul indică probleme afective, incapacitatea de a-şi exprima sentimentele, ceea ce poate duce la eşecuri în dragoste. Inelarul lung, aproape egal cu degetul mijlociu, este semnul unei firi optimiste, încrezătoare, gata să dăruiască dragoste, dar capricioasă şi dificilă.

Degetul mic: este degetul sentimentelor şi al sensibilităţilor. Cu cât este mai lung şi drept, indică o fire liberă, independentă, egoistă, concentrată asupra propriilor dorinţe. Dacă este mult mai scurt decât celelalte, trădează un om ascuns, temător, cu diverse fobii şi prea puţin încrezător în sine însuşi.     

Hormonii dictează!

Legătura dintre lungimea degetelor şi trăsăturile noastre se formează încă din momentul concepţiei, sub influenţa hormonilor. Masculini sau feminini, hormonii au rol primordial în dezvoltarea creierului şi accentuează anumite caracteristici ale fătului. Spre exemplu, un nivel mai ridicat de testosteron va face ca organismul să fie mai robust, mâinile mai puternice, cu degetul arătător mai scurt şi gros. Testosteronul va determina o personalitate extrovertită, activă, cu un anumit grad de agresivitate şi înclinată spre asumarea riscurilor. Spre deosebire, estrogenul în exces va favoriza trăsăturile delicate, din vârful degetelor până la picioare, o constituţie firavă şi o fire moderată, uşor introvertită. Pornind de la aceste constatări, cercetătorii au efectuat o serie de studii cu rezultate neaşteptate.

Cum descoperi un stângaci

John Manning, profesor la Universitatea din Liverpool, a studiat îndelung influenţa hormonilor asupra dezvoltării fătului în uter. El consideră că un nivel mai mare de testosteron la băieţi îi determină pe aceştia să devină stângaci. Dintre cei 285 de copii care au participat la testele lui Manning, băieţii care aveau arătătorul mult mai scurt decât inelarul erau mult mai îndemânatici cu mâna stângă decât cu dreapta.

Înclinaţia spre muzică

Manning şi-a continuat studiile încercând să găsească o legătură dintre lungimea degetelor şi abilităţile muzicale. El a colaborat cu 54 de muzicieni, toţi bărbaţi, membri ai Orchestrei Simfonice Britanice, şi a observat că cei mai talentaţi dintre ei aveau inelarul la fel de scurt ca arătătorul, o caracteristică mai puţin întâlnită printre persoanele de sex masculin.

De ce fetelor le place literatura şi băieţilor, matematica

Lungimea inelarului pare să indice şi preferinţele copiilor la şcoală. Băieţii, care au inelarul mai lung decât arătătorul, sunt înclinaţi să studieze cu mai mare plăcere matematica şi ştiinţele exacte, decât alte discipline. În schimb, fetele care au inelarul mai scurt decât arătătorul, sunt atrase de ştiinţele umaniste. La baza acestor observaţii stau tot hormonii, a explicat dr. Mark Brosnan, Şeful Departamentului de Psihologie al Universităţii din Bath, Marea Britanie.

 

 sursa foto: 123rf.com