3 defecte fatale care pun în pericol căsnicia

3 defecte fatale care pun în pericol căsnicia. Cuplu tânăr care se ceartă la o terasă

Anumite defecte ale partenerilor ar putea fi trecute cu vederea, dar altele sunt incompatibile cu o căsnicie fericită. Citește despre care sunt câteva defecte fatale care pun în pericol căsnicia. Află  cum le poți evita sau cum poți repara ceva la relația ta.

Defecte fatale care pun în pericol căsnicia: stilul de viață foarte diferit

Dr. farmacist Ovidiu BojorEste dificil să spui cu exactitate care sunt acele defecte fatale care pun în pericol căsnicia. 'Anumite trăsături pot fi considerate calități de unele persoane și invers. Mai bine am vorbi despre compatibilități', spune psihoterapeutul Tedy Creștin. 'Este foarte important ca partenerii să aibă un stil de viață asemănător, adică valori, priorități, convingeri cât mai apropiate și un comportament cât mai asemănător. În acest caz, soții se înțeleg din priviri, pentru că sunt asemănători și, intuitiv, știu cum gândește și acționează celălalt. Evident, există și defecte ale partenerului, din punctul de vedere al celuilalt'.

Citește și: Alegerea partenerului de viață. Cele mai frecvente greșeli

Defecte fatale care pun în pericol căsnicia: Dependența alcool sau de droguri

În măsura în care putem generaliza, există anumite probleme care fac ca o persoană să nu poată rămâne prea mult timp într-o relație sau care pot duce la nefericire în doi. Anumite dependențe, cum sunt cea de alcool, de droguri, dar și de jocuri de noroc sunt greu de tolerat. La fel, violența nu ar trebui să fie nici ea un obicei al unui soț ideal. Pe de altă parte, perfecționismul te poate transforma într-un partener greu de tolerat. De exemplu, dacă vei țipa la soț și copii de câte ori intră încălțați în sufragerie, traiul vostru împreună nu va fi prea plăcut.

Citește și: 10 efecte negative pe care le are un divorț asupra copiilor

Defecte fatale care pun în pericol căsnicia: Așteptările nerealiste

Așteptările nerealiste le fac unora căsnicia un iad. Realitatea nu seamănă cu filmele romantice văzute în adolescență. Soțul poate că nu-ți va aduce flori nici măcar de ziua ta, nu-ți va spune poezii și poate că va râgâi la masă, dar asta nu înseamnă că nu te iubește. Nici 'fluturașii din stomac' nu vor rămâne acolo pentru totdeauna. Totuși, poți avea o relație fericită, chiar fără mari evenimente și sentimente palpitante. Și bărbaților care au pretenții prea mari de la femeile de lângă ei ar putea să li se pară că au făcut un pas greșit atunci când s-au căsătorit. Ei nu conștientizează faptul că nici măcar fotomodelele nu arată minunat întotdeauna, iar casa nu poate fi mereu impecabilă, iar femeia mereu zâmbitoare și binedispusă. Cei care au astfel de speranțe vor fi nefericiți sau vor trece de la o relație la alta, crezând că încă nu au găsit partenerul potrivit.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com