De la cine a învățat Chef Cătălin Scărlătescu să gătească. La 8 ani deja făcea mâncare

de la cine a invatat sa gateasca Chef Florin Scarlatescu

Unul dintre cei mai iubiți bucătari-vedetă din România, Chef Cătălin Scărlătescu, a cochetat cu bucătăria de când se știe. Cea care l-a inspirat să meargă pe acest drum a fost bunica lui, a declarat vedeta emisiunii Chefi la cuțite.

Despre bunica sa, Amalia, Cătălin Scărlătescu își amintește cu nostalgie: 'Ea m-a învățat tot ceea ce știu astăzi. Tot cu ea am gătit prima mea mâncare de cartofi, atunci când avem vreo opt ani'.

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.

La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi', a declarat juratul.

Gustul mâncării s-a format în copilărie pentru Cătălin Scărlătescu și chiar dacă acum este pus în lumină prin meseria de chef, cele mai bune preparate sunt pentru faimosul jurat cele care îi aduc aminte de bunătățile pregătite, cu drag, de către bunica sa: Nu a existat Paște în care să nu pun pe masă rețeta specială de drob a bunicii și ori de câte ori o gătesc, îmi amintesc de mirosul fabulos din bucătăria ei din aproprierea sărbătorilor. Reușea să ne ofere tot ce avea mai bun din ingrediente simple'.

Noul sezon Chefi la cuțite, unul dedicat familiilor, are premiera pe 30 aprilie, de la 20:00, pe Antena 1.

Vezi și Chef Cătălin Scărlătescu se pregătește să devină tata. Dezvăluirea făcută de îndrăgitul bucătar

Citește și: