De ce te simți mereu obosită?

De ce te simți mereu obosită?

Este posibil să fie o boală sau doar astenia de primăvară care s-a prelungit anul acesta. Află care sunt cauzele faptului că te simți mereu obosită.

Există câteva boli care te pot face să te simți mereu obosită. De exemplu, boala celiacă, în care organismul nu tolerează glutenul poate să aibă acest efect. Problema este că multe persoane nu știu că au această problemă. Simptomele pot fi confundate cu alte probleme de sănătate: diaree, anemie și pierdere în greutate nedorită.

Anemia te epuizează

Una dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate care provoacă oboseală este anemia. Deficitul de fier din organism afectează unul din 20 de bărbați și una din 20 de femei aflate la menopauză, dar este mai frecventă în cazul femeilor aflate încă în perioada fertilă. O altă cauză este sindromul de oboseală cronică. Se poate pune acest diagnostic dacă această stare se prelungește cel puțin șase luni. Alte simptome sunt durerile musculare sau de cap.

Ce poți face să nu te mai simți mereu obosită

Depresia, insomniile, anxietatea, apneea în somn, hipotiroidia, diabetul pot fi alte motive ale oboselii de care nu mai poți scăpa. De aceea, ar trebui să faci o vizită la medic pentru a găsi care este problema care te necăjește pe tine. Dar, uneori, poate fi vorba doar că ai nevoie de mai multă odihnă. În acest caz, ai mai putea primi ajutor din partea suplimentelor alimentare naturale. Polenul, lăptișorul de matcă, ciuperca tibetană cordyceps, spirulina sunt doar câteva din ingredientele naturale care te pot ajuta să te simți din nou plină de energie.

Sursa foto: 123rf.com / stokkete