Ne simțim izolați și singuri și ne dorim să trăim adevărata poveste de dragoste. Vedem în jurul nostru din ce în ce mai mulți oameni singuri care își doresc să fie într-o relație – bărbați și femei. Te-ai întreba: dacă sunt atât de mulți, de ce nu se găsesc unii pe alții? Și totuși, fiecare își trăiește singurătatea și suferința.

Motivele pentru care mulți oameni sunt singuri pot fi multe:

  • exemplul de relație din familie (părinții au divorțat, au menținut o relație abuzivă sau în care certurile erau la ordinea zilei timp de ani de zile);
  • nu sunt în stare să mențină o relație pe termen lung;
  • au alte priorități, cum ar fi cariera;
  • au avut experiențe negative și nu vor să le repete;
  • mulți nu reușesc să socializeze suficient (lipsă de timp sau abilități sociale) și nu au ocazia să întâlnească pe cineva;
  • sunt persoane independente, care se adaptează greu vieții de cuplu;
  • nu au găsit încă persoana potrivită;
  • au prea multe pretenții și nu reușesc să găsească pe cineva care să le îndeplinească etc.

Consecințe negative pentru sănătate

Un studiu publicat realizat de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Queensland (Australia) arată faptul că persoanele care locuiesc singure tind să mănânce mai puțin sănătos decât cei care locuiesc alături de o altă persoană, ceea ce duce, în timp, la un risc mai mare de obezitate, boli de inimă și diabet zaharat de tip 2 . La aceasta se adaugă și riscul mai mare de a dezvolta depresii.

Ce e de făcut

Dacă te afli în această situație, nu ar trebui să îți găsești pe cineva doar din teama de a nu rămâne singură. Însă poți fi mai deschisă la nou și la a cunoaște oameni noi. Frecventează grupuri care împărtășesc aceleași interese cu ale tale (de ex. muzica, excursiile montane, o limbă străină, un anumit sport etc.). Ieși mai mult din casă și răspunde ”da” la invitațiile prietenilor vechi. Inițiază chiar tu pretexte de socializare. Organizează, de exemplu, mici petreceri, pic-nicuri sau seri de mers la teatru. Chiar și dacă nu îți vei găsi ”sufletul pereche”, vei avea parte de seri agreabile în prezența prietenilor.

Sursa foto: 123rf.com