Managerul de la Victor Babeș: Cât nu avem vaccin sau tratament, suntem ca în filme, stăm ascunși

de ce nu se fac mai multe teste pentru coronavirus in Romania

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, dr. Emilian Ioan Imbri, susține că până în momentul în care nu se va găși un tratament sau un vaccin pentru COVID-19, oamenii nu au ce face decât să „stea ascunși”.

El a comentat și problema testării din România, susținând că și în cazul în care s-ar efectua mai multe teste și oamenii ar fi depistați pozitivi se ajunge la întrebarea: „ce facem cu ei?”.

„Și dacă i-am testa pe mai mulți și am afla că sunt pozitivi, oare ce am face? Unde și cum să-i izolezi, având în vedere că avem de-a face cu persoane care nu se dau în lături să atace, să-și impună un mod de viață la care ei cred că au dreptul.

Atât timp cât nu vom avea un vaccin, un tratament țintit, suntem că în filme, stăm ascunși. Cât o să mai stăm, că până la urmă te împinge nevoia să ieși din ascunzătoare și atunci te prinde virusul și îl iei”, a spus dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, marți, la Antena 3.

Medicul a precizat că românii nu trebuie să se relaxeze în perioada următoare.

„Să nu ne relaxăm în următoarele două săptămâni, să nu uităm de masca și nici de spălatul pe mâini”, a continuat managerul Spitalului Victor Babeș.

În total, în acest moment sunt 9.242 de români infectați cu noul coronavirus, iar 482 persoane diagnosticate au murit.

Vezi și De ce nu testează România la capacitate maximă pentru coronavirus? Explicaţiile lui Tătaru

Citește și: