De ce nu este bine să mănânci placenta, ne spun medicii specialiști

De ce nu este bine să mănânci placenta, ne spun medicii specialiști

Medicii specialiști ne spun că nu este sănătos să mănânci placenta, după naștere. Riscul de îmbolnăvire este crescut și nu are niciun beneficiu pentru organism.

Placentele încapsulate nu sunt reglementate și, deși mâncatul placentelor a devenit popular printre celebrități, practica prezintă riscuri și beneficii reduse.

Să mănânci placenta după naștere este la modă

Numeroase vedete au practicat placentofagia. Kim Kardashian a postat chiar fotografii pe Twitter despre placenta ei liofilizată și încapsulată.

Sustinatorii practicii numite „placentofagie” susțin că mâncarea placentei poate ajuta la depresia postpartum, îmbunătățește lactația și crește energia.

Dar o nouă revizuire a studiilor constată că nu există, de fapt, beneficii pentru sănătate în consumul de placentă.

În schimb, acest lucru implică riscuri atât pentru mamă, cât și pentru copilul alăptat, au afirmat cercetătorii.

Pastilele cu placentă umană, o modă periculoasă

Revizuirea, publicată online în Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie, a examinat cercetările existente privind placentofagia pentru a determina dacă practica are merite.

Echipa a constatat că cele câteva studii clinice care au studiat placentofagia nu au găsit niciun beneficiu pentru practică.

„Nu mâncați placenta bebelușului”, a spus autorul studiului senior dr. Amos Grünebaum, profesor de obstetrică și ginecologie clinică la Colegiul Medical Weill Cornell din New York City.

„Nu există beneficii și există riscuri potențiale”, a adăugat acesta.

Să mănânci placenta este riscant! Te poți îmbolnăvi

Aceste riscuri includ infecții virale și bacteriene atât pentru copilul alăptat, cât și pentru mamă.

Există și riscurile de ingerare a toxinelor și hormonilor care s-au acumulat în placentă, în timpul sarcinii, a constatat revizuirea.

Aceste riscuri sunt prezente chiar și atunci când placenta a fost liofilizată și încapsulată sau gătită la grătar.

După investigarea capsulelor, CDC a sugerat că atunci când placenta a fost încapsulată, nu a fost încălzită la o temperatură suficient de ridicată pentru suficient timp să ucidă bacteriile.

Cele mai ciudate metode de înfrumusețare ale divelor de la Hollywood!

Pentru a face acest lucru, placenta ar fi trebuit sa fie încălzită la 54 grade Celsius pentru putin peste 2 ore, a spus CDC.

Chiar și temperaturi mai ridicate sunt necesare pentru a ucide viruși, cum ar fi HIV, Zika și hepatita, în conformitate cu revizuirea.

Studiile au mai descoperit că, chiar dacă placenta este gătită suficient de mult timp pentru a elimina virușii sau bacteriile, metalele grele și hormonii se pot acumula în placentă.

În acest caz căldura nu ar avea un efect asupra unor astfel de compuși.

Niciun studiu nu a descoperit un nivel periculos de toxine sau hormoni în placente.
Cu toate astea, femeile care mănâncă placente adesea raportează dureri de cap, care ar putea fi cauzate de un metale grele numite cadmiu, care se dezvoltă în placente.

Specialiștii cred că cei care se ocupă cu această practică urmăresc beneficii financiare.

Pentru incapsularea placentei se practică tarife între 200 și 400 de dolari.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto