De ce este laptele de capră atât de bun pentru organism!

Credit foto: Shutterstock

Multiplele avantaje pentru sănătate oferite de laptele de capră îl recomandă pentru includerea în stilul alimentar al fiecărei persoane.

 

Laptele de capră este o alternativă mai sănătoasă decât cel popular, de vacă, în special când este proaspăt și organic. Majoritatea persoanelor care consumă lapte de capră prezintă o incidență mai scăzută la alergii și probleme digestive. Poate fi indicat și în cazul celor cu intoleranță la lactoză.
Și un alt beneficiu important este că, din punct de vedere al structurii, se aseamănă cu laptele matern. Din acest motiv este mult mai bine asimilat de corpul uman.

O opțiune bună în dietele de slăbit

Laptele de capră reprezintă o opțiune foarte bună și pentru cei care doresc să scadă în greutate. Conține grăsimi sănătoase, are un nivel ridicat de proteine și de aminoacizi esențiali.

De asemenea, laptele de capră conține:

  • la fel de mult calciu ca și laptele de vacă, doar că în plus conține și triptofan;
  • potasiu, esențial pentru tensiunea arterială și sănătatea inimii;
  • seleniu, un mineral important pentru menținerea unui sistem imunitar puternic;
  • o sursă foarte bună de riboflavină, o vitamină din complexul B, importantă pentru producerea de energia.

Posibil factor de protecție în cazul cancerului la sân

În cadrul unui studiu realizat pe un eșantion de peste 3500 de femei, oamenii de știință au constatat o scădere a riscului de apariție a cancerului la sân cu până la 45% în rândul participantelor care au băut mai mult lapte de capră. Riscul s-a diminuat chiar și cu până la 65% în cazul femeilor care se aflau în perioada de premenopauză.
Credit foto: Shutterstock