Puloverele de lână sau din alte fibre naturale se scămoșează mult mai repede decât hainele din materiale sintetice. Firele lor moi și pufoase se deteriorează mai repede, chiar dacă au mult mai multe avantaje, deoarece sunt mai călduroase și mai fine.

Fixativul previne scamele încâlcite

Folosește fixativ de păr frumos parfumat să pulverizezi un strat foarte fin pe puloverele de lână. Combinația de alcool și diverse pulberi fine din acest produs cosmetice întărește fibrele naturale și previne scămoșarea, chiar dacă se freacă de celelalte haine.

Ai grijă să pulverizezi fixativul de la o distanță de aproape 20 – 30 cm și să folosești foarte puțin. Nu este nevoie de o cantitate mare. Apoi lasă puloverul să stea câteva minute la aer, să se usuce și să se aerisească. Poate că nu suporți parfumul din fixativ și nu e nevoie să miroși acest parfum toată ziua!

La ce mai e bun fixativul pentru puloverele din lână

Cu ajutorul fixativului, vei vedea că puloverele sau fustele tale din lână rămân mai multă vreme frumoase și fine, fără scame. Când le speli, este bine să le speli la un program pentru rufe delicate și să le întorci pe dos. Dar este mult mai indicat să le dai la o curățătorie.

Pe lângă faptul că fixativul previne scamele, el previne și moliile. Tratate cu fixativ, hainele tale din lână nu vor mai fi pe placul insectelor dăunătoare, care ți-ar strica garderoba într-o săptămână. Dacă mai ții și un săculeț cu levănțică în șifonier, nu mai ai de ce să te temi de ele!

foto: 123rf.com