De ce are cafeaua efect laxativ? Nu cafeina te face să mergi la baie!

De ce are cafeaua efect laxativ? Nu cafeina te face să mergi la baie!

Te-ai întrebat vreodată de ce are cafeaua efect laxativ? Mulți cred că acest merit i se atribuie cofeinei, însă specialiștii au o altă teorie. Nu mai este un secret pentru nimeni că o cafea băută dimineața te ajută să elimini mai ușor scaunul, în special dacă ai probleme cu constipația. Dar ce anume din cafea duce la această reacție a organismului? Află în rândurile de mai jos!

De ce are cafeaua efect laxativ

Potrivit The American Chemical Society, efectul laxativ al cafelei este încă învăluit în mister, nefiind pe deplin înțeles. Multă lume crede că de vină pentru nevoia de a merge la toaletă este cafeina, dar experții spun că, dacă această teorie ar fi adevărată, atunci sucurile carbogazoase și energizantele ar avea același efect.

În schimb, se consideră că adevăratul motiv pentru efectul laxativ al cafelei este interacțiunea dintre sistemul digestiv și un compus chimic din cafea, care sporește producția de sucuri gastrice, ceea ce favorizează eliminarea cu ușurință a materiilor fecale. De asemenea, această substanță ar crește producția unor hormoni care ajută la motilitatea intestinală. Din păcate, însă nu se știe care dintre cele peste 1.000 de substanțe din cafea este responsabilă de acest lucru, urmând ca noi studii să descopere această necunoscută.

Știai că doar 3 din 10 persoane simt nevoia să meargă la toaletă imediat după ce consumă cafea?

Sursa foto: 123rf.com