Deși pentru mulți Kirk Douglas este o legendă, pentru Michael acesta a fost întotdeauna tată, declară actorul. Kirk Douglas, care în decembrie va împlini 102 ani, a fost apropiat de Michael. Însă, spune Michael Douglas, i-a fost dificil să trăiască în în umbra lui Kirk, să se împace cu succesul răsunător de care se bucura acesta. ”Tatăl meu era un star de cinema – a avea numele său era și bine și rău. Oamenii cred că e un avantaj. Că ai niște atuuri. Nu e așa”, a povestit Michael Douglas.

N-a vrut să fie actor

Din acet motiv Michael nici nu a verut să practice actoria. ”Am crezut că nu voi putea fi niciodată un actor ca tata, așa că am evitat să practic actoria multă vreme. Nu mulți copii de actori reușesc. Hollywood-ul e plin de oameni de acest fel care au eșuat”, afirmă actorul.

”Multă vreme nici nu pot spune că mi-a plăcut să joc în filme. Întotdeauna mă cenzuram, analizam prea mult, în loc ca pur și simplu să joc”, mai povestește actorul.

De ce a divorțat

Despre viața sa personală, admițând că din prima căsătorie, terminată cu divorț, a învățat că familia trebuie pusă pe primul loc, abia apoi urmând cariera.

Tot la începutul carierei, Michael Douglas a fost dezamăgit și în plan personal, el divorțând de prima lui soție, producătorul de film Diandra Luker. ”La fel ca o orhidee frumoasă, mariajul prosperă atâta vreme cât crește și e hrănit, îngrijit. Dacă e ignorat, ofilește”, a admis actorul, dând de înțeles că în această etapă a vieții sale a greșit.

Fericirea absolută, pentru Michael Douglas

”Căsnicia și familia mea vin înaintea carierei mele acum. Știi ce e fericirea absolută? Pentru mine este să-i trezesc pe copii dimineața – aceste mici bucăți de inocență – și să descopăr ce fericiți sunt să mă vadă. Este o iubire univocă”, a mai spus Michael Douglas, tată a trei copii. Din căasătoria cu actuala soție, Catherine Zeta Jones (48 de ani), actorul are un un băiat de 18 ani, Dylan, și o fată, Carys, de 15 ani. Actorul mai are un fiu din prima căsătorie, Cameron, în vârstă de 39 de ani.

Despre actuala soție, de care se separase în 2013, actorul spune că nici nu poate alege ce-i place mai mult la ea sau la căsnicia cu ea, pentru simplul motiv că sunt prea multe lucruri. Cei doi au reușit să-și rezolve problemele și formează în prezent un cuplu sudat.

Actorul, care este bunic, el având o nepoată, Lua, de câteva luni, mai spune că e împăcat cu faptul că îmbătrânește. ”Am învățat să mă simt bine și să mă plac mai mult. Nu mai sunt atât de critic la adresa mea”, mai afirmă el.

Vorbind despre viața sa în general, Michael se declară mulțumit, dând de înțeles că nu se gândește deocamdată la pensionare. ”Acum, sănătatea mea e bună, mă bucur de cariera mea, este al 18-lea an de căsătorie cu Catherine și nu ar putea fi mai bine de atât, toți copiii mei sunt bine. Așa că am foarte puține plângeri, iar asta se întâmplă foarte rar în viață”, a mai declarat actorul.

Vezi și ți vine să crezi că fiul lui Catherine Zeta Jones și Michael Douglas e deja la facultate? Cum arată la 18 ani, abia cazat în camera de cămin | VIDEO

Citește și: