Totul s-a întâmplat când cei doi filmau pentru ” ‘Romancing the Stone”, în 1984. Douglas a fost atacat și mușcat de un șarpe veninos, iar De Vito nu a stat nicio secundă pe gânduri, sărindu-i imediat în ajutor.

Mai în glumă, mai în serios, De Vito, care povestea recent această întâmplare, a recunoscut că dacă șarpele l-ar fi mușcat pe Douglas de o zonă sensibilă, sub curea, ar fi fost mort demult, pentru că nu i-ar fi sărit în ajutor.

Pe platoul de filmare situat în natură, undeva în Mexic, se afla și o camionetă în care, în niște cuști, se aflau șerpi. ”Eu sunt speriat de șerpi, așa că nu mă apropii de ei”, admite De Vito. ”Dar Michael se dădea tare, așa că îngrijitorul i-a pus un șarpe pe mână. Iar Michael l-a apucat apoi. I-am spus <>”.

”Oh, nu, Danny, nu e mare lucru”, a venit și replica lui Douglas. ”După care șarpele l-a mușcat de mână și, cum știam că cel mai bun lucru pe care poți să-l faci e să sugi veninul imediat, așa am făcut”, a povestit De Vito într-o emisiune recentă.

De atunci i-a spus că nu l-ar fi ajutat dacă șarpele l-ar fi mușcat de ”zona sensibilă”.

Puțină lume știe că Douglas și De Vito au fost prieteni la cataramă, ei împărțind chiar un apartament împreună în anii 60. Despre acea perioadă, De Vito ăși amintește că Douglas era un ”magnet pentru femei”.

Vezi și Michael Douglas, despre cele mai fericite momente din viața sa. Cum e să crești în umbra unui actor precum tatăl său, Kirk Douglas

Citește și: