Cușcuș cu sos de legume

cușcuș

Cușcuș cu sos de legume- o masă completă pentru o zi de post. Dacă nu țineți post, acest fel de mâncare poate fi servit pe post de garnitură la o friptură. 

Ingrediente cușcuș

● 200 g cușcuș
● o ceapă

● un dovlecel
● o vânătă

● 3 roșii

● un morcov
● 150 g mazăre congelată
● 150 g dovleac

● o gulie
● 2 fire țelină

● 100 g unt
● 1/2 linguriță chimen măcinat
● un praf nucșoară
● 2 linguri ulei

● sare ● piper

1. Morcovul ras, gulia tăiată cuburi mici și ceapa tocată se pun la călit în unt și ulei.
2. Se presară cu sare, se adaugă dovleacul tăiat cuburi mici, se lasă 2 minute, apoi se pun vânăta tăiată cuburi și dovlecelul rondele.
3. Se lasă 5 minute să se înmoaie, se pune țelina, se acoperă cu apă și se fierbe 10 minute.
4. Se pune mazărea, se mai lasă 10 minute, se pun roșiile cubulețe și se mai lasă alte 10 minute. Se potrivește gustul
de chimen, nucșoară și piper și se aduce ca garnitură la masă cu cușcuș – ul preparat conform indicațiilor de pe pachet.

Încearcă și această rețetă de cuscus cu legume