Ingrediente:

  • 4 fileuri de cod
  • un cățel usturoi
  • un ardei gras roșu
  • o roșie
  • o ceapă
  • 400 ml smântână de gătit
  • 1/2 linguriță pastă de roșii
  • o lingură praf de curry
  • câteva fire coriandru
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper
  • 1. În ulei încins se pun la călit ceapa, ardeiul și roșia, toate tăiate. Se lasă 5 minute, amestecând mereu.
    2. Se adaugă usturoiul presat și pasta de roșii, apoi praful de curry. Se amestecă și se lasă pe foc 2 minute. Se pune peștele porționat, se lasă 2 minute pentru ca fiecare bucată să se rumenească și se scoate.
    3. Se pune smântână, sare, piper și, când începe sa clocotească, se adaugă peștele și se lasă pe foc maximum 15 minute. Vasul de curry cu pește se aduce la masă cu coriandru.

    Sursa foto: Shutterstock