Curcan umplut

►un curcan 
►25 g unt
►usturoi
►2 linguri miere
►200 g bacon
►sare ►piper
►o lingură muştar
►cimbru 
Pentru umplutură:
►25 g unt
►4 linguri orez
►o ceapă
►ficatul curcanului
►piper
►2 felii pâine
►50 g stafide
►2 ouă
►o linguriţă condimente
Garnitură: 
►4 mere 
►o portocală
►200 ml vin alb
1. Se curăţă curcanul, se spală,
se condimentează şi se împănează cu usturoi, după care se unge cu muştar, unt şi miere.
2. Se căleşte orezul cu ceapa şi cu jumătate din bacon. Se pun stafidele la înmuiat în coniac. Când orezul se răceşte, se adaugă ouăle, pâinea înmuiată în lapte, ficatul, stafidele, piperul şi condimentele.
3. Se umple curcanul, după care se coase. Se aşază feliile de bacon pe piept. Se pune curcanul în tavă, se adaugă apa, vinul şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se dă la cuptor pentru 3-4 ore. Din când în când, se stropeşte curcanul cu zeamă din tavă, iar la final se pun merele tăiate în patru şi feliile de portocală.

Loading...