De ce e bine să faci o cură de măcriș

Frunzele de măcriș au proprietăţi depurative, preţioase pentru cura de detoxifiere de primăvară, pentru eliminarea din organism a „deşeurilor” acumulate din cauza alimentaţiei specifice din perioada de iarnă. Măcrișul este uşor diuretic şi laxativ, tonic şi remineralizant. Are însă şi o serie de contraindicaţii severe: în colici nefritice şi litiaze oxalice. De asemenea, nu se va consuma de către cei care au ulcer sau de gastrită hiperacidă. Pentru uz intern, se consumă ca atare sau în preparate culinare simple. Frunzele proaspete mai pot fi culese toată luna iunie și adăugate în salata preferată. Se găsește mai ales în poienițe de deal și de munte.

Frunze de măcriș, împotriva furunculelor

Se poate folosi și extern: ajută la maturarea abceselor și a furunculelor. Se pun frunze bătute pe zona afectată.

Sursa foto: 123rf.com / simoneandress