Cupe în straturi cu piure de castane

Cupe în straturi cu piure de castane

Pregătim și noi un desert elegant pentru Revelion? Propunem niște cupe în straturi cu piure de castane! Fabulos de gustos!

Ingrediente:

  • 350 g piure de castane decongelat
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 3 gălbenușuri
  • 200 g ciocolată albă
  • 2 albușuri
  • Pentru servit:

  • alune sau nuci
  • castane confiate
  • frișcă
  • 1. Piureul de castane foarte bine scurs se mixează. Separat, se bate spuma un albuș care se adaugă apoi în piureul de castane, se amestecă și se dă la rece.
    2. Ciocolata albă se topește și se amestecă întâi cu 200 ml frișcă bătută și un albuș.
    3. Apoi, se bat restul de 200 ml frișcă și se adaugă odată cu cele 3 gălbenușuri. Se amestecă bine. În cupe se toarnă straturi alternative de ciocolată albă și piure de castane și se dau la rece pentru minimum 2 ore. Se servesc ornate cu nuci, alune, frișcă și castane confiate.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise