Meteorologii au făcut anunțul! Uite cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019

Cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019

Toată lumea se întreabă cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019. Se spune că vremea de Paști va fi ca în duminica Floriilor, dar anul acesta prognoza arată altceva. Iată cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019.

Mulți vor profita de zilele libere de Paști și 1 mai și vor pleca într-o mică vacanță. Află cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019, pentru a ști dacă vei avea timp frumos în concediu. Conform prognozei de specialitate, în intervalul 22 – 29 aprilie, temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a României, uneori depășind 20 grade Celsius. Valorile cele mai mari vor fi în regiunile vestice şi nord-vestice. Cantitatea de precipitații va fi mică, dar în București și în alte zone se anunță ploaie chiar în ziua de Paști.

Cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019 în Banat

Temperatura aerului va crește ușor și treptat. Maximele se vor situa, în medie, între 14 grade la începutul intervalului și 24 de grade la sfârșitul celor două săptămâni. Temperaturile minime vor avea variații în prima săptămână, când se vor încadra între 2 și 5 grade, apoi vor crește treptat, spre 10 grade la finalul celei de a doua săptămâni. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioada 24 – 28 aprilie când pot fi ploi slabe, pe arii restrânse.

Cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019 în Crișana

Între 16 și 22 aprilie, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 16 și 18 grade. Valorile nocturne în prima săptămână vor avea ușoare variații și se vor situa între 0 și 4 grade. În decursul celei de a doua săptămâni vremea se va încălzi de la o zi la alta. La finalul intrevalului de prognoză se vor înregistra medii regionale de aproximativ 23 de grade, ziua și de 8 grade, noaptea. Probablitatea de ploaie va fi în general redusă și doar spre sfârșitul intervalului pot fi ploi slabe, pe arii restrânse.

Cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019 în Transilvania

Vremea se va încălzi ușor și treptat, iar valorile diurne vor atinge 21 de grade în ultimele zile, iar temperaturile nocturne se vor situa în jurul a 6 grade. În perioada Paștilor este posibil să apară ploi slabe, trecătoare.

Cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019 în Maramureș

Vremea se va încălzi, iar pe la sfârșitul săptămânii 29 aprilie- 5 mai vor fi temperaturi medii de 22 de grade ziua și de 8 grade noaptea. Se vor semnala precipitații, predominant ploi spre sfârșitul celei de a doua săptămâni.

Cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019 în Moldova

Vremea se va încălzi treptat. Maximele termice vor crește în medie de la 14 spre 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în perioada 26 – 28 aprilie. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 2 și 5 grade, cu tendință de creștere ușoară, în ultimele nopți, spre 8 grade. Va ploua doar trecător și pe arii restrânse. Cea mai mare probabilitate de ploaie va fi după data de 24 aprilie.

Cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019 în Dobrogea și pe Litoral

În intervalul 25 – 28 aprilie temperatura va atinge ziua 16-18 grade, adică valori normale raportate la media regională. Media temperaturilor minime va atinge 8-9 grade. Nu se anunță ploi de Paști și de 1 mai. Vremea la mare, mai ales în Constanța și Mamaia, se anunță însorită în această perioadă. Temperaturile maxime vor atinge 10-17 grade. Pe timpul nopții pot să apară înnorări, dar nu se anunță ploaie. Vântul va sufla slab, cu 8 Km/h.

Cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019 în Muntenia

Media temperaturilor maxime va fi în creștere treptată și va tinde spre 20-21 de grade, în perioada 25 – 28 aprilie. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 7 și 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019 în Oltenia

Vremea se va încălzi treptat. Temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 20-21 de grade, în perioada 25 – 28 aprilie. Media temperaturilor minime va ajunge la 7-8 grade. În această perioadă, se anunță ploi doar trecător și izolat.

Cum va fi vremea de Paști și de 1 mai 2019 la munte

Începând cu data de 23 aprilie vremea va intra într-un proces de încălzire treptată. În intervalul 25-28 aprilie, valorile maxime vor atinge ziua 12 grade. Cele minime vor deveni pozitive și se vor situa în jurul valorii medii de 3 grade. Spre sfârșitul săptămânii 29 aprilie-5 mai există probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com