Hipotensive naturale

Extractul de seminţe de struguri aduce tensiunea arterială la valori normale și reduce nivelul colesterolului. Se poate folosi şi suc de struguri, efectul va fi acelaşi, dar mustul este contraindicat diabeticilor. Poți face și următorul preparat din frunze de aloe: frunzele proaspăt recoltate se ţin 12 zile în frigider, învelite într-o hîrtie (ca un rulou) astfel încît capetele să rămînă libere. Se dau prin maşina de tocat ca să se obţină o jumătate de pahar de masă verde. Frunzele tocate se amestecă în 4 lămîi tocate şi ele împreună cu coaja, 1 pahar de miere de albine şi 1 pahar de ţuică. Se consumă cîte 2 linguri, de două ori/zi. Sau, 1 pahar de miez de nucă şi 100 g de aloe se dau prin maşina de tocat, se amestecă apoi cu 1 pahar de miere de albine şi 20 g de spirulină. Se consumă cîte o lingură, de 3 ori pe zi, după masă, timp de 20-30 de zile. Se amestecă un pahar de miere de albine cu un pahar de suc de sfeclă roşie, un pahar de suc de morcov şi sucul de la o lămîie. Se ia cîte o lingură, de 2-3 ori/zi, la o oră după masă.

Soia scade colesterolul

Uleiul de soia este recomandat pentru scăderea colesterolului. Este aliment ideal pentru diabetici, pentru cei care suferă de reumatism, gută şi pentru convalescenţi. Se recomandă folosirea pentru prepararea mâncării a uleiului de soia, fără alte grăsimi, cel puţin două-trei săptămâni. Se mai poate consuma sub formă de „lapte de soia”, care se prepară din 150 g seminţe de soia puse la înmuitat într-un litru de apă, timp de 32 de ore. Se ia partea limpede de la suprafaţă şi se filtrează. Se consumă în aceeaşi zi. Peste seminţe se mai poate pune încă o dată apă și se repetă pașii de mai sus.

Sursa foto: 123rf.com