Cum te ajută sarea să scapi de petele de pe haine

Cum te ajută sarea să scapi de petele de pe haine

Scoți mai ușor petele de pe haine dacă nu uiți de sare! Surprinzător, dar este un ingredient banal din bucătărie care te ajută și la spălat. Iată câteva pete dificile care ies mai ușor, dacă folosești sare fină de masă sau soluție salină.

Petele de sânge

Înmoaie haina pătată cu sânge într-o soluție din apă și sare timp de o oră, apoi pune-o la fiert. După ce a dat în clocot, așteaptă să se răcorească apa și spală haina în mod obișnuit. Dacă pata de sânge este proaspătă, presară imediat sare pe ea și o spal-o cu apă rece și săpun.

Pete de sos roșu și de grăsime

Presară imediat multă sare, dacă te-ai pătat cu sos sau cu grăsime, apoi lasă haina la înmuiat în apă cu oțet și amoniac. După ce o speli în mod obișnuit cu detergent, petele vor dispărea.

Pete de cerneală

Freacă bine pata de cerneală cu sare fină, apoi lasă materialul la înmuiat peste noapte în lapte. A doua zi, o poți spăla cu detergent lichid de rufe.

Petele de pe haine făcute de mucegai

Amestecă sare cu zeamă de lămâie până obții o pastă consistentă și freacă petele de mucegai de pe haine sau de pe cearșafuri cu această soluție. Lasă rufele la soare să se usuce, apoi spală-le la mașina de spălat cu detergent obișnuit.

Pete de vin

Dacă te pătezi cu vin, presară imediat petele cu multă sare, pentru a absorbi alcoolul. Lasă haina să se înmoaie o oră în apă rece, apoi spal-o în mod obișnuit.

Pete de înghețată

Înmoaie imediat petele de înghețată în zeamă de lămâie și presară puțină sare fină de masă. Lasă câteva minute zeama de lămâie să acționeze, apoi clătește zona pătată cu apă rece. Dacă pata persistă, spală cu apă caldă și detergent și vei vedea că pata va dispărea.

 

Loading...