Cum speli prosoapele să rămână pufoase și moi

Cum speli prosoapele să rămână pufoase și moi

Prosoapele noi-nouțe sunt un balsam pentru piele, atât de moi și catifelate. Dar multe dintre ele, chiar de la primele spălări, devin aspre indiferent de balsamul de rufe pe care îl folosești. Noi am încercat câteva trucuri care te vor ajuta să le păstrezi cât mai pufoase o perioadă lungă de timp.

Prosoapele tale noi devin aspre din cauza reziduurilor chimice pe care le adună din detergenți, din  șampon, săpun sau din uleiul de corp pe care îl folosești. Trebuie să mai știi că, dacă folosești prea mult detergent sau prea mult balsam de rufe, efectul este contrar celui dorit. În loc să fie mai pufoase, prosoapele tale vor deveni mai scorțoase. Pe de altă parte, prosoapele își pierd aspectul catifelat și din cauza celorlalte rufe pe care le pui în mașina de spălat alături de ele. Vopseaua care iese din tricouri sau din blugi și scamele de la celelalte haine afectează prosoapele. Iată ce trebuie să faci pentru a preveni acest lucru.

  • înmoaie prosoapele deschise la culoare în apă fierbinte câteva minute înainte de a le pune în mașina de spălat; apa fierbinte va dizolva urmele de săpun, de gel de duș sau de farduri;
  • prosoapele de culoare închisă, care ar putea să se decoloreze în apa fierbinte, pot fi puse la înmuiat în apă călduță cu un praf de bicarbonat de sodiu;
  • spală prosoapele numai cu rufe de culori similare și care nu lasă scame sau puf; este bine ca majoritatea rufelor să fie de mici dimensiuni, astfel încât, în timpul stoarcerii, să nu se răsucească și să facă prosoapele funie.

Oțet pentru prosoapele cu adevărat catifelate

Prosoapele spălate la mașină pot fi clătite încă o dată, separat, într-un lighean cu apă călduță și o linguriță de oțet. Acidul acetic înmoaie prosoapele și fixează mai bine culorile. În plus, elimină și mirosurile grele și împrospătează țesătura. Același sfat este bun și pentru halatele de baie, care au de obicei o structură similară cu cea a prosoapelor.

sursa foto: 123rf.com