Cum se va circula cu mijloacele de transport în comun din 18 mai: Ai voie să urci în autobuz doar pe ușa din față

numar redus de mijloace de transport in comun in Bucuresti

Primăria Capitalei anunță că din 18 mai Societatea de Transport București va scoate pe traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcționa la capacitate maximă, dar cu anumite reguli.

De asemenea, primăria anunță că, pentru siguranță călătorilor, toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile. „STB dezinfectează și stațiile de așteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea să”, susține Primăria Capitalei într-un comunicat remis Ziare.com.

Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, primăria recomandă bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). În plus, călătorii sunt rugați să respecte de asemenea și noile reglementări privind distanțarea socială.

„Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de 1,5 m”, a punctat primăria.

O altă regulă impusă de instituție este că urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face DOAR prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși.

„Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordari masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală”, mai spune primăria.

Vezi și Cum se va circula cu mijloacele de transport în comun după 15 mai. Raed Arafat a prezentat câteva cazuri concrete

Citește și: