Cum se păstrează pâinea proaspătă mai mult timp!

Cum se păstrează pâinea proaspătă mai mult timp!

 Cei mai mulți dintre noi păstrăm pâinea proaspătă în punga de hârtie sau din plastic în care am cumpărat-o. Ceea ce nu este tocmai igienic și sănătos. Pâinea se păstrează cel mai bine la rece, dar iată cum.

 

Nu mai păstra pâinea proaspătă în plastic, nici dacă o ții la frigider, nici dacă o ții pe masa din bucătărie. Pâinea se învelește în hârtie de împachetat sau în hârtie de copt și apoi se pune într-o pungă curată pentru alimente. Astfel, în hârtie nu mucegăiește prea repede și poate rezista timp de 2 zile la temperatura camerei.

Pâinea proaspătă stă mai bine la frigider

Învelește pâinea într-un șervet curat din bumbac și apoi pune-o într-o pungă din plastic sau din hârtie. Astfel, o poți păstra la frigider în condiții igienice timp de 4 sau chiar 5 zile, fără să își piardă gustul bun.

Șervetul din bumbac absoarbe umezeala și păstrează pâinea suficient de moale pentru a fi plăcută la gust. Pe de altă parte, șervetul și aerul rece din frigider împiedică apariția mucegaiului.

La congelator, pune pâinea în folie de aluminiu

Dacă ai nevoie să păstrezi pâinea mai mult timp, câteva săptămâni, o poți ține la congelator. Dar nu folosi o simplă pungă din plastic. Mai întâi învelește pâinea în folie de aluminiu. Astfel, pâinea îngheață uniform, dar fără să se formeze ace de gheață și se va dezgheța mai ușor când o scoți din congelator.

După decongelare, va fi la fel de bună ca în ziua în care ai cumpărat-o. Nu se întărește și nici nu se umezește. O poți congela integral sau tăiată felii. Se va păstra la fel de bine în folie de aluminiu și apoi în pungă de plastic specială pentru congelator.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei

Loading...