Nu mai lua telefonul cu tine la baie

Unii dintre noi sunt atât de atașați de telefonul lor mobil, că îl iau și la baie. Sigur că este relaxant să stai în apa fierbinte din casă și să asculți muzica la telefon, dar cred că îți dai seama ce ravagii poate face aburul fierbinte care poate afecta circuitele și cipurile din interior.

În al doilea rând, poți scăpa oricând telefonul pe gresia din baie și nu știi cât de bine rezistă la lovituri. Iar în al treilea rând, dar poate cel mai important, este că vasul de toaletă este plin de microbi care ajung imediat pe carcasa telefonului și de aici în buzunare și în geantă. Lasă telefonul în cameră și spală-te bine pe mâini după ce folosești toaleta, înainte să pui iar mâna pe telefon.

Nu mai lăsa telefonul la încărcat peste noapte

Sigur că, la telefoanele moderne, nu mai există pericolul de supraîncărcare. Sistemul oprește încărcarea cu energie electrică atunci când este atins pragul maxim. Cu toate acestea, bateriile cu litiu-ion încep să se deterioreze dacă în fiecare noapte sunt lăsate la încărcat la maximum, iar acest lucru va scurta drastic viața telefonului mobil.

Nu aștepta să se descarce complet telefonul

Specialiștii ne recomandă să punem telefoanele la încărcat când mai au între 20% și 15% din capacitatea bateriei. După câteva sute de descărcări și încărcări, ceea ce înseamnă aproximativ un an și jumătate, capacitatea bateriei de a se mai încărca până la 100% scade, deci nu e bine să aștepți să ajungă la 5 – 0%, dacă telefonul este mai vechi de 2 ani. Bateria nu se va mai încărca absolut complet ca la început.

Nu lăsa telefonul în mașină pe caniculă sau pe ger

Ai grijă să nu uiți telefonul în mașină în nopțile geroase sau în zilele caniculare, când temperatura din habitaclu trece frecvent de 40 – 50 de grade. Temperaturile extreme, de la minus 15 la plus 30 sau 40 de grade deteriorează orice mecanism electronic.

Nu mai folosi încărcătoare străine, pentru că scurtează viața telefonului mobil

Este adevărat că azi se găsesc tot felul de încărcătoare universale, care se potrivesc și la telefonul tău și cât de cât bateria se încarcă. Dar nu se compară cu încărcătorul original. Este foarte important să nu pierzi încărcătorul primit împreună cu telefonul, deoarece acesta din urmă are un cip care recunoaște încărcătorul și bateria se încarcă la parametri optimi.

De cele mai multe ori, încărcătoarele contrafăcute alimentează bateria la un amperaj mai mic și timpul de încărcare se dublează, iar bateria se descarcă apoi mai repede. De asemenea, este periculos să lași telefonul la încărcat peste noapte cu un încărcător contrafăcut. Este posibil ca bateria ta să se ardă sau să nu se mai încarce niciodată la fel de bine.

sursa foto: 123rf.com