Cum scapi de leucoree prin metode naturale recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Cum scapi de leucoree prin metode naturale

Leucoreea este o manifestare frecvent întâlnită la femeile de vârstă reproductivă. Aceasta reprezintă creșterea cantității de secreții vaginale. Poate fi normală sau patologică, cauzată de infecții fungice sau bacteriene. Află cum scapi de leucoree prin metode naturale.

Chiar și în cazul leucoreei care apare din cauze fiziologice normale, tot poate fi un ușor disconfort. Oricum, dacă ai aceste simptome mergi la medic pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat. În plus, poți folosi metode naturale ca să scapi de leucoree.

Cum scapi de leucoree prin metode naturale: folosește iaurtul împotriva infecțiilor fungice

Iaurtul simplu, neîndulcit, probiotic este un alt remediu bun. Culturile active de bacterii benefice pe care le conține controlează infecția fungică. Totodată, omoară bacteriile 'rele' care infestează vaginul. Înmoaie un pansament steril în iaurt și aplică pe zona afectată. Lasă să acționeze timp de o jumătate de oră, după care clătește și spală-te. Este de folos și consumat intern în cantitate de două căni pe zi.

Infecțiile urinare NU se tratează din auzite. Pot ascunde boli grave!

Cum scapi de leucoree prin metode naturale – ce te sfătuiește dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

'Cunoscută sub denumirea de pierdere albă vaginală („poală albă”), leucoreea se manifestă printr-o creştere exagerată a secreţiilor vaginale normale. Este însoţită adesea de o iritaţie locală, de arsuri, de mâncărimi şi de dureri în timpul raporturilor sexuale. Poate fi combătută şi cu ajutorul plantelor. Frunzele de nuc, bogate în tanin, au proprietăţi antileucoreice. Se fac spălături locale cu decoct concentrat din 50-80 g de frunze la un litru de apă. Se mai pot face spălături vaginale cu decoct concentrat din seminţe de pătrunjel (două linguri la 100 ml apă).'

Sfaturi de folos atunci când ai leucoree

  • Ai grijă să păstrezi zona intimă cât mai uscată posibilă și păstrează igiena, fără a te spăla prea des și fă spălături vaginale doar atunci când este necesar.
  • După ce ai folosit toaleta, sterge-te din față înspre spate. Astfel, vei evita contaminarea cu E. Coli sau alte bacterii care se află în zona anusului.
  • Poartă doar lenjerie din bumbac și, dacă este posibil, dormi fără lenjerie.
  • Evită spumantul de baie, gelurile de duș, șervețelele intime și absorbantele parfumate. Acestea pot conține substanțe iritante care provoacă mâncărimile.
  • După ce ai fost la înot sau la sală, fă imediat duș.
  • Consumă alimente care conțin vitamina C, care întăresc sistemul imunitar. Vei reuși să scapi mai repede de infecțiile din corp.
  • Evită zahărul dacă suferi de mâncărimi vaginale. Acestea pot fi provocate de candida, care se dezvoltă mai bine cu ajutorul zahărului.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com