Cum scapi de negi prin metode naturiste

compresa la picior

Faptul că ai negi pare mai mult o problemă estetică, dar pot fi uneori și dureroși. Sunt provocați de un virus, dar nu prezintă o problemă de sănătate majoră. De cele mai multe ori, trec de la sine. Totuși, poți încerca leacuri din natură pentru a scăpa de ei mai rapid.

Te poți infecta cu virusul care provoacă negi de la o persoană infectată sau din obiecte atinse de ea. Agentul patogen se dezvoltă rapid pe suprafețele calde și umede, cum ar fi cele din zona piscinelor, vestiarelor și a băilor, este extrem de contagios și poate supraviețui timp de mai multe luni fără o gazdă umană. Perioada de incubație atunci cînd se dezvoltă negi este și ea lungă. Verucile pot apărea după câteva săptămâni până la câteva luni de la infectare și evoluția bolii este influențată de traumatisme ale pielii, uscăciunea, pH-ul ei sau reducerea stratului de grăsime.

Ameliorarea simptomelor cauzate de negi

Pentru ameliorarea simptomelor se poate aplica un plasture special din material moale în jurul verucii. Îl poți confecționa acasă din două bucăți de catifea de bumbac, tăiate în formă rotundă, puse față în față cu partea moale în exterior și lipite cu un plasture adeziv pe zona afectată. Dacă este în zona piciorului ajută frecarea cu un material abraziv cum este piatra ponce, după ce talpa a fost înmuiată în apă călduță timp de 20 de minute.

Leacuri din cămară pentru negi

Pentru eliminarea negilor se poate încerca și următorul preparat cu care ung: semințe pisate de busuioc amestecat cu unt din lapte de vacă nesărat. Se pun comprese cu un decoct concentrat de pelin (50 grame de plantă la 250 ml apă). Se lasă la fiert 10 minute. Este utilă și tinctura de lăstare de tuia și ienupăr care se obține după cum urmează: se lasă la macerat o parte de plantă și cinci părți de alcool de 70º timp de trei săptămâni. Se filtrează și se pune în sticle. Se aplică direct pe piele de două ori pe zi timp de trei până la cinci săptămâni. Se mai pot pune pe zona afectată măr sau cartof ras ori un cățel de usturoi tăiat în două.

Sursa foto: 123rf.com / Prakaymas Vitchitchalao