Spală pantofii sport fie de mână, fie la mașina de spălat, mai ales dacă sunt făcuți din materiale sintetice. După ore întregi în care picioarele tale au transpirat vara în acești pantofi, trebuie să găsești o soluție să îi igienizezi.

Iar dacă sunt din piele naturală, pantofii sport se pot curăța la interior cu un burete umed, înmuiat în apă cu alcool și un strop de detergent lichid de vase care degresează bine urmele de transpirație. Dar iată cum poți alunga mirosul neplăcut, dacă nu ai scăpat de el după ce ai curățat pantofii.

Scoate talpa interioară și verifică dacă este curată

De cele mai multe ori, mirosul neplăcut din pantofii sport persistă din cauza faptului că talpa interioară este realizată dintr-un cauciuc de slabă calitate, cu un iz fetid. Schimbă această talpă cu una nouă din silicon sau din piele naturală. Se găsesc tălpi sau branțuri din diverse materiale, cu gel, cu silicon moale, cu un soi de carbon care neutralizează transpirația picioarelor sau cu piele naturală pentru un confort deosebit.

Folosește punguțe de ceai verde pentru mirosul neplăcut

Umezește câteva punguțe de ceai verde, stoarce-le bine să nu se mai scurgă apă din ele și pune-le în pantofii tăi sport până a doua zi. Interiorul pantofilor este posibil să se umezească de la pliculețele de ceai. A doua zi, lasă pantofii o oră sau două la soare, să se usuce bine și vei vedea că a dispărut și mirosul neplăcut. Ceaiul verde are această proprietate de a neutraliza mirosul greu de transpirație din încălțăminte.

Pregătește săculeți cu bicarbonat și lămâie

Transformă două dresuri vechi în săculeți pentru pantofi și pune în ei bicarbonat de sodiu. La suprafață, pulverizează săculeții cu o soluție din apă și ulei esențial de lămâie, apoi pune săculeții în pantofi.

Lasă-i să stea acolo timp de o zi sau două și vei vedea că bicarbonatul poate alunga mirosul neplăcut de piele transpirată.