Cu atâtea pregătiri și preparate pentru Crăciun, grătarul aragazului sau cuptorul s-au umplut din nou de pete de grăsimi și arsuri. Nu te chinui să le freci cu bureți abrazivi sau cu vreun cuțit. Folosește o soluție mult mai simplă și nu vei depune niciun efort.

Caută în comerț creme de curățat pe bază de amoniac sau clorură de amoniu, așa numitul amoniac pentru curățenie, care nu trebuie confundat cu amoniacul pentru prăjituri. Pregătește o soluție concentrată din clorură de amoniu sau amoniac și apă și toarn-o într-un recipient cu pulverizator. Ai grijă să porți mănuși și o mască de protecție la nas și să ții geamul larg deschis.

  • Pune grătarul de la aragaz într-o pungă încăpătoare, pulverizează bine în interior pe toate părțile grătarului soluția de amoniac și sigilează punga.
  • Lasă soluția să acționeze câteva ore, apoi curăță grăsimea și arsura cu un burete din sârmă moale.
  • Nu va fi nevoie să freci. Amoniacul este un degresant puternic și va dizolva chiar și petele cele mai dificile.
  • Clătește bine cu apă caldă grătarul aragazului și va arăta ca nou.
  • Soluția de amoniac este la fel de eficientă să cureți tigăile sau oalele pe care s-a lipit mâncarea arsă.

credit foto: 123rf.com