1. Folosește regulat măști de față alese cu grijă

Nu ar trebui să folosești măști de față doar ca să rezolvi problemele tenului pe măsură ce apar – spre exemplu, atunci când pielea devine deshidratată. În schimb, ar trebui să alegi mai multe tipuri de măști pentru tenul tău și să le folosești la intervale regulate de timp. E bine să ai în vedere câteva criterii în alegerea măștii: tipul tău de ten, textura și formatul măștii, dar și îngrijirea specifică pe care ți-o poate oferi. Așa cum poți vedea și aici, poți găsi măști pentru aproape orice: cu efect de energizare, detoxifiere, hidratare, lifting sau calmare, dar și cu efect local, care acționează împotriva imperfecțiunilor.

  1. Nu sări niciodată peste demachiere și exfoliere

Nu ar trebui să dormi niciodată fără să te demachiezi. Efectele pe care le are machiajul lăsat peste noapte pot fi vizibile. Acesta contribuie la blocarea porilor, ceea ce te poate lăsa cu puncte negre sau cu alte imperfecțiuni. Indiferent cât de obosită ești, alocă-ți câteva minute să te demachiezi, pentru sănătatea tenului tău.

Un alt aspect la fel de important, dar de care nu trebuie să te ocupi la fel de des, este exfolierea. O dată sau de două ori pe săptămână, ar trebui să îți îndepărtezi celulele moarte de pe ten cu un exfoliant delicat. Ai două opțiuni la dispoziție: exfolierea mecanică (procesul numit scrub sau gomaj) și exfolierea chimică (folosind substanțe cosmetice, spre exemplu acizi exfolianți de tip AHA sau BHA).

  1. Pentru un ten frumos, ai nevoie de un stil de viață sănătos

Multe din alegerile tale de stil de viață se vor reflecta mai devreme sau mai târziu la nivelul tenului. Nu dormi suficient? Tenul tău va fi mai iritat, iar pielea din jurul ochilor îți vor trăda orele nedormite. Fumezi? Pielea îți va îmbătrâni prematur. Ai o dietă nesănătoasă și mănânci doar rareori alimente proaspete, precum legume, verdețuri și fructe? Nu vei avea suficiente vitamine și substanțe nutritive pentru o piele sănătoasă.

Ești sedentară? Circulația corpului tău va fi afectată, iar asta se va vedea la nivelul feței. Mai mult, potrivit unei cercetări citate de NY Times, nu doar că activitatea fizică regulată te ajută să îți păstrezi aspectul tânăr al tenului pentru mai mult timp: persoanele care au început un program de activitate fizică mai târziu în viață au observat îmbunătățiri la nivelul tenului, care a părut apoi mai tânăr.

  1. Poartă protecție solară

Un aspect esențial pentru sănătatea tenului este protecția împotriva razelor ultraviolete. Acestea îți cresc riscul de cancer de piele și îți îmbătrânesc prematur pielea. De fiecare dată când stai mai mult de 20 de minute în soare, trebuie să îți protejezi nu doar pielea de pe corp, ci și fața. De aceea, înainte să te machiezi, aplică protecție solară specială pentru față. Dacă știi că ești comodă și e posibil să sari peste acest pas, atunci caută un fond de ten care să includă protecție solară.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material realizat împreună cu Sephora