Cum să îți faci singură balsam pentru buzele crăpate

Cum să îți faci singură balsam pentru buzele crăpate

Primăvara se întâmplă mai des să avem buzele crăpate, mediu propice pentru diverse mici infecții și herpes. Dar, dacă le îngrijești zi de zi de un balsam emolient, din ingrediente naturale, se vor păstra fine și catifelate. Iată cea mai simplă și ieftină rețetă de balsam pentru buze.

 

Buzele crăpate se vindecă într-o zi sau două, dacă le tratezi cu un balsam potrivit. Oricât ar fi de parfumate și delicate, cele mai multe balsamuri de buze din comerț sunt pline de substanțe chimice inutile.

Dacă te uiți cu atenție pe etichetă, te și miri de ce se folosesc atât de mulți conservați, coloranți și creme sintetice pentru un produs care trebuie să fie simplu, curat și sănătos. Dar tu îl poți face singură, din ingrediente 100% naturale, la un cost minim.

Mici ustensile speciale

Caută la farmacii pipete mici din sticlă pentru a doza cât mai ușor uleiurile esențiale folosite la balsam. Cumpără și mănuși chirurgicale și caută apoi, în magazinele dedicate casei, borcănele de sticlă de dimensiuni foarte mici, cu capac etanș.

Eu îți recomand borcănelele din sticlă deoarece acestea pot fi ușor sterilizate prin fierbere, înainte de a turna compoziția în ele. Se găsesc în comerț mici borcănele de 15 sau 30 ml, perfecte pentru cosmeticele făcute în casă.

Ingredientele de bază pentru un balsam de calitate

Caută la plafar sau la magazinele apicole mărgele aurii din ceară naturală. Nu folosi niciodată altfel de ceară pentru balsamul care trebuie să îți repare buzele crăpate.

O sticluță mică cu ulei de cocos

Uleiuri esențiale din flori, în funcție de preferințele tale. Poți folosi ulei de mușețel, gălbenele sau levănțică, pentru proprietățile lor antibacteriene, sau ulei de trandafiri, iasomie sau mentă, pentru parfumul lor special.

Cum să prepari balsamul pentru buzele crăpate

Pune-ți mănușile chirurgicale și dezinfectează cu alcool un mic bol din sticlă.

Pune o linguriță de mărgele din ceară în bol și încălzește-le la microunde timp de 25 de secunde.

Amestecă ușor cu o lingură din inox, bine spălată în prealabil, și, când perlele de ceară sunt bine topite adaugă o lingură de ulei de cocos.

Apoi, cu pipeta, picură 5 picături de ulei esențial parfumat și mai pune bolul încă 20 de secunde la microunde să se mențină cald.

Apoi toarnă balsamul în borcănele din sticlă și așteaptă să se răcească bine înainte de a închide capacul.

Poți face mai multe borcănele, le poți decora cu dantelă și le poți oferi cadou prietenelor tale. Cu siguranță vor aprecia un balsam de calitate, natural, cremos și catifelat, care repară buzele crăpate în câteva zile.

sursa foto: 123rf.com