Cum să folosești presa de cafea ca un profesionist

Cum să folosești presa de cafea ca un profesionist

Presa de cafea nu trebuie să lipsească din bucătăria unei iubitoare de cafea. Și este excelentă la birou, unde te poți delecta cu o cafea mult mai aromată și delicată, decât cafelele vândute la tonomate. Iată cum să faci cea mai bună cafea folosind presa franceză.

 

Presa franceză sau presa de cafea cucerește tot mai mulți iubitori ai acestei băuturi parfumate. Este ușor de folosit, dar trebuie să respecți trei reguli simple.

Timpul, temperatura apei și calitatea cafelei sunt cei mai importanți factori pentru a obține o cafea excelentă la presă.

Boabe proaspăt măcinate

Dacă folosești presa de cafea acasă, macină boabele de cafea chiar înainte de a le folosi. Parfumul lor va fi mult mai puternic.

Iar dacă folosești presa la birou, păstrează cafeaua măcinată într-o cutie etanșă și folosește întotdeauna soiuri de calitate, cu arome deosebite. Altfel, vei obține o cafea cu un iz ușor acru, care nu îți va face nicio plăcere.

Apa și temperatura ideală pentru cafea

Apa plată cu un conținut scăzut de sare este cea mai bună pentru cafea. Trebuie să o încălzești înainte de a folosi presa de cafea. Poți încălzi apa pe foc sau în cuptorul cu microunde la aproximativ 80 de grade, adică foarte aproape de punctul de fierbere, dar fără să clocotească.

Cum folosești presa de cafea

Toarnă cafeaua măcinată în presă, aproximativ o lingură cu vârf la o ceașcă de apă, adică aproximativ 130 ml. Adaugă apa fierbinte, amestecă puțin, pune capacul și așteaptă între 4 și 6 minute ca boabele de cafea să elibereze aroma și cafeina. Apasă apoi presa și toarnă-ți o ceașcă din licoarea parfumată!

Cea mai bună soluție să cureți presa franceză

După câteva utilizări, mecanismele din interiorul presei se pătează de la cafea și nu mai este suficient doar să o speli cu apă și detergent de vase.

Presară o linguriță de bicarbonat de sodiu în interior, adaugă o ceașcă de oțet și apoi apă caldă. Lasă soluția să stea o jumătate de oră și apoi curăță presa cu o perie de vase. Urmele maronii de cafea se vor curăța mult mai ușor.