Cum să folosești acidul citric la curățenie în toată casa!

Cum să folosești acidul citric la curățenie în toată casa!

Cunoscut mai degrabă sub numele de sare de lămâie, acidul citric sintetic este toxic pentru organism și nu are nicio legătură cu sarea de lămâie care a fost extrasă inițial din acest fruct acru. Cu toate acestea, acidul citric poate fi folosit la curățenie în diverse zone ale casei.  

Dacă ești adepta produselor de curățenie mai puțin periculoase pentru mediu și pentru propria ta casă, învață să folosești acidul citric sau sarea de lămâie.

Sarea de lămâie curăță petele de apă și depunerile de săruri

Presară sare de lămâie direct pe bateriile cromate de la bucătărie sau de la baie, după ce le umezești cu apă rece. Las-o să acționeze câteva minute, apoi șterge cu un burete pudra albă. Sarea de lămâie te ajută să elimini petele de calcar fără să distrugă luciul cromat al bateriilor.

Curăță tacâmurile din inox sau din argint cu sare de lămâie, lustruindu-le cu o lavetă moale, înmuiată în apă rece. Sarea de lămâie curăță toate petele și redă strălucirea argintului.

Lustruiește bijuteriile

Pune bijuteriile la înmuiat în soluție din sare de lămâie și puțină apă rece, apoi lustruiește-le cu piele de căprioară sau cu o lavetă fină din microfibră. Acidul citric va dizolva depunerile de grăsime și va îndepărta petele lăsate de apă sau de transpirația sărată.

Acidul citric dezinfectează și curăță cabina de duș

Lustruiește cabina de duș cu o soluție concentrată din sare de lămâie și apă. Folosește un burete aspru pentru a scăpa de petele de calcar, după ce s-au înmuiat cu acid citric.

Împrospătează frigiderul

Curăță interiorul frigiderului, rafturile din sticlă și cutiile de depozitare a legumelor cu acid citric. Freacă pereții frigiderului cu un burete înmuiat în apă rece și sare de lămâie. Acidul citric împiedică dezvoltarea bacteriilor, curăță petele și împrospătează aerul din frigider.

Revitalizează culorile covoarelor

Curăță covoarele cu apă rece și sare de lămâie, după ce le-ai aspirat foarte bine. Sarea de lămâie redă strălucirea culorilor și scoate petele mai dificile de suc sau de cafea de pe covoare.

foto: 123rf.com