Cum să faci singură apa de trandafiri și la ce o poți folosi

Cum să faci singură apa de trandafiri și la ce o poți folosi

Apa de trandafiri este o comoară în casă și se numără printre cele mai vechi soluții de înfrumusețare și tonifiere, dar și printre cele mai vechi delicatese culinare. Iată cum o poți pregăti singură!

 

Este sezonul trandafirilor de dulceață și este momentul potrivit să faci singură apa de trandafiri. Chiar dacă nu ai folosit-o până acum, vei descoperi că are o mulțime de întrebuințări surprinzătoare. Iar parfumul ei te va încânta să o ai în casă.

La ce îți folosește apa de trandafiri

Apa parfumată din trandafirii de dulceață are efect calmant pentru piele, este astringentă și hidrantantă.

O poți folosi în loc de toner, să îți cureți și să îți revitalizezi tenul, pielea gâtului și decolteul.

Calmează pielea la subraț și în alte zone sensibile după ce te epilezi.

Închide porii și poate fi aplicată imediat după baie sau după ce ai fost la piscină.

Reduce roșeața, micile iritații și ajută la combaterea acneeiei.

Aroma sa te relaxează și îți revigorează simțurile după o zi obositoare.

Poate fi folosită și pentru a parfuma hainele, șifonierul, eșarfele, lenjeria intimă sau lenjeria de pat.

Poate fi folosită ca balsam după ce ai spălat hainele delicate, precum lenjeria intimă sau bluzele de corp.

Dă o aromă deosebită prăjiturilor și cremelor, biscuiților de casă și intră obligatoriu în componența baclavalelor delicioase cu miere și nucă.

Iată cum să prepari singură apa parfumată de trandafiri

apa de trandafiri este o comoară pentru frumusețea ta

apa de trandafiri este o comoară pentru frumusețea ta

Apa de trandafiri se face în primul rând din trandafirii de dulceață sau trandafirii roz de Damasc. Mai poți adăuga și câteva petale de la trandafiri nobili foarte parfumați, dacă ai în curte.

Procedeul nu este deloc complicat. Culege trandafirii dimineața, după ce soarele usucă roua și accentuează aroma. Alege doar trandafirii maturi, dar proaspeți, care nu au început încă să se ofilească, deoarece aceștia sunt cei mai parfumați.

Desfă toate petalele, pune-le într-o oală de inox și toarnă apă distilată doar atât cât să le acoperi. Nu folosi apa de la chiuvetă, pentru că este plină de clor și alte substanțe dezinfectante care distrug parfumul trandafirilor.

Fierbe apa de trandafiri până când petalele devin albe și strecoar-o în borcane care se pot închide ermetic.

Aceasta este apa de trandafiri pură și o poți păstra în frigider câteva luni, într-un recipient de sticlă etanș pe care este bine să îl dezinfectezi înainte.

Când vrei să folosești apa de trandafiri, toarnă în altă sticluță cantitatea de care ai nevoie ca să păstrezi cât mai curat recipientul din frigider.

sursa foto: 123rf.com