Cum să faci ouă marmorate cu șervețele și coloranți pentru prăjituri!

ouă marmorate cu coloranti de prăjituri

 Iată cum poți vopsi ouăle marmorate într-un mod inedit, cu mai multe nuanțe pastelate, folosind doar coloranți pentru prăjituri. Tehnica este foarte simplă și o poți pune în aplicare împreună cu cei mici, să vă jucați creativ.

 

 

Folosește doar ouă albe și păstrează-le în apă fierbinte după ce le fierbi, să fie coaja caldă când le colorezi. Astfel, culorile se vor imprima mai bine, vor fi mai aprinse și vei obține ouă marmorate care vor uimi orice vecină sau prietenă!

Iată ce ai de făcut

Înainte de toate fierbe ouăle cu mare grijă, la foc mic, să nu se crape coaja. Apoi lasă-le în apa fierbinte, să fie calde până când începi să le vopsești.

Șterge bine fiecare ou cu o lavetă moale, să nu fie ude când aplici colorantul. Îmbracă fiecare ou într-un șervețel obișnuit din hârtie și strânge bine, chiar dacă se formează cute. De fapt, este chiar indicat să apară cute, pentru că ele vor face în final acel aspect marmorat deosebit.

Cum să colorezi ouă marmorate

Cu o pipetă fină, pe care o poți cumpăra de la orice farmacie, pune picături de colorant pe toată suprafața oului și combină culorile de bază să apară nuanțe noi. Dacă ouăle au coaja caldă, aceasta va absorbi mai bine colorantul și culorile vor fi mai intense. Presează bine șervețelele și așteaptă 10 minute să se usuce complet.

După ce s-au uscat, poți îndepărta hârtia fără teamă că vei șterge culorile, deoarece vopseaua deja a pătruns în coajă. Alături de celelalte ouă vopsite de Paști, aceste ouă marmorate vor da o notă veselă și festivă meselor de sărbătoare.

Câteva sfaturi utile

Coloranții pentru prăjituri sunt ieftini, se găsesc aproape în orice supermarket și trebuie să cumperi coloranți lichizi, nu sub formă de gel. Întregul proces este simplu, îl poate face orice copil puțin mai îndemânatic, iar rezultatul nu te va dezamăgi. Ouăle marmorate vor la fel de frumoase indiferent ce culori folosești.

Dacă nu vrei să folosești coloranți pentru prăjituri, poți folosi și vopsea de ouă lichidă după aceeași tehnică.

foto: Adina Stănilă

imagine: Libertatea pentru femei