Cum să faci…cele mai fragede chiftele!

Cum să faci...cele mai fragede chiftele!

Unul dintre cele mai iubite aperitive de către români sunt chifteluțele. Uite cum poți să prepari cele mai bune și mai fragede chiftele!

Ai nevoie de 750 g carne tocată, 250 g miez de pâine, 3 gălbenuşuri, 150 ml lapte, 2 linguri smântână, o legătură ceapă verde, o căpățână usturoi, o legătură pătrunjel, un praf de nucşoară, o picătură sos picant, 5 linguri făină, ulei pentru prăjit, sare și piper. Se pune pâinea la înmuiat în apă.

Carnea tocată se pune într-un vas. Se adaugă pâinea presată, se adaugă gălbenuşurile, ceapa tocată, pătrunjelul tocat la cuţit, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, nucşoara şi sosul picant.

Se amestecă bine şi apoi se pune smântâna. Cu mâna umezită se formează chiftelele care se aplatizează şi se trec prin făină. Se prăjesc în baie de ulei încins şi se scot pe şervete de hârtie.

Loading...