Cum scapi de petele galbene de polen

Polenul pătează orice, de la haine, la covoare, încălțăminte de piele sau mobilă. Scutură bine haina, dacă a căzut polen pe ea sau folosește o bandă adezivă să cureți firele subțiri de polen.

Tamponează ușor cu banda adezivă zona pătată pentru a îndepărta cât mai mult din polen, fie că este pe tricou, pe covor sau pe mobilă. La fel de bună este banda adezivă și în cazul încălțămintei. Ferește-te să umezești zona pătată cu polen. Culoarea acestuia se intensifică dacă este umezit și intră mai adânc în țesătură.

Folosește un degresant obișnuit

Dacă polenul este deschis la culoare, este suficient să lași haina la înmuiat în puțină apă rece cu puțină sare sau puțin clor timp de o oră și apoi să o speli cu un detergent de calitate.

Dacă polenul este închis la culoare, portocaliu sau chiar maroniu, cum este cel de crini, tamponează pata cu o soluție din apă rece și detergent lichid de vase.

Petele galbene de polen conțin și o substanță grasă, specifică, care intră în țesătură. De aceea, pot fi foarte bine curățate cu detergentul de vase care este un bun degresant, așa cum vezi și în clipul de mai sus.  După ce pata a dispărut, spală haina în mod obișnuit și las-o să se usuce la soare.

imagine: Libertatea pentru femei