Cum să cureți ușor filtrele de la hotă după ce s-au încărcat de grăsime

Cum să cureți ușor filtrele de la hotă după ce s-au încărcat de grăsime

Aburii încărcați cu particule fine de grăsime se depun în straturi groase pe filtrele de la hotă. Cel puțin o dată pe lună este indicat să cureți hota, iar dacă este prevăzută cu filtre din aluminiu va fi mult mai ușor.

 

Cele mai bune hote sunt cele care au filtre din metal, și anume din aluminiu. Este un material ușor, care nu se pătează, dar trebuie curățat frecvent. Verifică săptămânal dacă s-a depus mizerie pe interiorul filtrelor, deoarece la suprafață acestea pot părea curate.

Cu cât sunt mai murdare filtrele de la hotă, cu atât capacitatea lor de filtrare scade, iar mirosurile și aburul încărcat de particule de grăsime rămân în bucătărie. Iată cum poți curăța filtrele rapid și cu minimum de efort. Ai nevoie doar de un ingredient simplu și ieftin, pe care îl ai deja în bucătărie.

Încearcă soluția cu bicarbonat pentru filtrele de la hotă

  • caută o oală înaltă și largă în care să încapă filtrul, umple-o cu apă și pune-o să fiarbă pe aragaz la foc mic;
  • adaugă jumătate de ceașcă de bicarbonat treptat folosind o linguriță, deoarece începe imediat să fiarbă și să facă spumă;
  • pune apoi filtrul de metal în oală și lasă-l la foc mic să fiarbă; vei vedea cum grăsimea și mizeria din ochiurile de metal începe să se topească și să se adune la suprafață;
  • dacă este necesar, schimbă apa și pune dinnou filtrul la fiert cu bicarbonat, până când este dizolvată toată mizeria;
  • scoate filtrul din apa fierbinte cu mănuși de protecție și folosește o perie fină să cureți plasa de metal de ultimele urme de mizerie, apoi clătește cu apă caldă sub presiune;
  • nu arunca apa murdară în care a fiert filtrul la chiuvetă, pentru că riști să înfunzi țeava de scurgere.