Cum să cureți rapid ușa cuptorului plină de grăsime

Cum să cureți rapid ușa cuptorului plină de grăsime

Oricât de atentă ai fi când gătești friptură la cuptor, este imposibil să nu sară stropi de grăsime pe ușă. Și iată cea mai sigură metodă să cureți ușa cuptorului lună, să fie ca nou-nouță!

 

Ar fi mult mai simplu să demontezi ușa cuptorului atunci când vrei să o cureți. De asemenea, este mult mai ușor dacă scoți geamul din șuruburi și îl cureți separat, deoarece sticla necesită alte soluții de curățare decât tabla emailată din care este făcută ușa.

Înarmează-te cu șurubelnițe și încearcă să le demontezi pe amândouă.

Soluție de geamuri și suc de lămâie

Lasă geamul de la ușa cuptorului câteva minute sub un jet de apă fierbinte, în cadă. Apoi pulverizează pe ambele părți soluție de geamuri și zeamă de lămâie.

Pune apoi geamul într-un sac menajer curat și așteaptă câteva ore să se înmoaie foarte bine depunerile de grăsime.

După 3 sau 4 ore, vei vedea că toată grăsimea s-a topit și geamul poate fi curățat foarte ușor cu soluție de geamuri, fără să freci cu vreo perie sau cu burete de sârmă și să îl zgârii.

Ușa cuptorului se curăță cu praf de copt

Fă o pastă groasă cu puțină apă caldă din praful de copt și întinde bine pe ușa cuptorului, acolo unde sunt petele de arsură și de grăsime. Lasă ușa să se înmoaie bine câteva ore, apoi folosește un spălător de plastic și detergent lichid pentru vase să cureți grăsimea.

În câteva minute, cu un efort minim, ușa ca fi curată și îi poți monta geamul.

Chiar dacă nu poți demonta ușa de pe cuptor, praful de copt rămâne cea mai bună soluție, mai ales dacă pulverizezi și puțin oțet, să curețe totul bine.

foto: 123rf.com