Cum să cureți mai ușor o strecurătoare murdară

Cum să cureți mai ușor o strecurătoare murdară

Folosim adesea strecurătorile mai mari pentru cacao, pentru făină și chiar pentru alimente pe care vrem să le scurgem de grăsime. În timp, se depun tot felul de materii și nu mai poți folosi o strecurătoare murdară. Dar iată o metodă rapidă să scapi de mizerii, fără să stai să cureți cu acul sita.

 

Urmărește clipul nostru să vezi cum poți să cureți mai repede și mai eficient o strecurătoare murdară.

 

Dacă pe ochiurile sitei s-au depus resturi de făină, cacao, ceai sau grăsime, în niciun caz nu trebuie să arunci strecurătoarea și nici nu trebuie să te migălești cu acul să cureți fiecare gaură.

Folosește o brichetă sau o lumânare să arzi ușor depunerile, așa cum vezi în videoclip, apoi pune strecurătoarea într-un bol în oțet.

Oțetul curăță orice strecurătoare murdară și o igienizează

Chiar dacă nu este un acid puternic, oțetul înmoaie bine depunerile de sare, cafea sau făină. Trebuie doar să lași strecurătoarea timp de o jumătate de oră sau mai mult, dacă ai răbdare. Adaugă și un vârf de linguriță de bicarbonat, iar mizeria se va curăța mult mai ușor.

Apoi folosește o periuță să îndepărtezi toate depunerile înmuiate. În câteva minute, strecurătoarea va fi curată și strălucitoare.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei