Cum să cureți eficient uleiul de pe haine, chiar dacă sunt pete vechi

Cum să cureți eficient uleiul de pe haine, chiar dacă sunt pete vechi

Detergentul simplu de rufe nu este suficient să curețe uleiul de pe haine. După ce se usucă, se mai văd urme vagi gălbui care distrug materialul. Iată 3 soluții mult mai bune, care curăță definitiv grăsimea, chiar dacă sunt pete vechi.

 

Fixativul pentru păr degresează eficient uleiul de pe haine

Pulverizează un strat consistent de fixativ pe pata de grăsime. Nu lăsa fixativul să se usuce. Așteaptă numai câteva minute, apoi spală haina cu apă și detergent lichid. Clătește bine și pune-o la uscat. O să vezi că pata de ulei a dispărut ca prin farmec.

Gelul de aloe vera spală petele de grăsime

Se știe cât este de bun gelul de aloe vera pentru zgârieturi, arsuri sau mici iritații ale pielii. Vei fi surprinsă să afli că poate scoate și petele de grăsime. Mai întâi, lasă haina pătată să se înmoaie bine în apă caldă pentru o jumătate de oră.

Scoate-o din apă, stoarce-o și întinde gelul de aloe vera pe pata de ulei. Freacă între palme materialul, astfel încât gelul de aloe vera să intre bine în țesătură, apoi clătește haina cu apă curată. Las-o la uscat la soare și vei observa că nu se mai vede nicio pată de grăsime.

Apa oxigenată curăță și albește

Pulverizează apă oxigenată pe petele de ulei, presară apoi puțin detergent pudră și puțin praf de copt. Folosește o periuță de dinți uzată pentru a amesteca bine cele trei ingrediente și pentru a curăța bine petele. Mai poți adăuga apă oxigenată, dacă pasta este prea densă. Lasă cele trei ingrediente să acționeze o jumătate de oră, apoi spală haina în mod obișnuit.

sursa foto: 123rf.com