Această senzație de disconfort poate fi evitată, dacă respecți câțiva pași de îngrijire a mâinilor în sezonul rece. Iată câteva sfaturi de la Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, care îți spune ce să faci pentru a avea pielea moale, hidratată și catifelată.

  1. Spală-te corect pe mâini!

Trebuie să te speli foarte des pe mâini. Din păcate, apa de la chiuvetă este dură și usucă. Folosește apă călduță, nicidecum fierbinte sau rece, deoarece înăsprește pielea foarte tare. Săpunul trebuie să fie unul de calitate și să aibă un PH neutru. Atunci când speli vasele, folosește mănuși speciale pentru a te proteja de detergenții agresivi.

  1. Nu exfolia mâinile mai des de o dată pe săptămână!

În timpul iernii nu este recomandat să exfoliezi pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moarta îndepărtată prea des lasă mâinile mai sensibile la frig, iar deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat. Ai grijă ca particulele abrazive din componența scrubului să nu fie foarte agresive.

  1. Mâini catifelate iarna? Hidratează intens!

În sezonul rece este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Recomandat este să ai cu tine în fiecare zi o cremă de mâini supernutrientă și să o folosești ori de câte ori ai nevoie, în special după ce te speli pe mâini sau măcar dimineața și seara. Alege o cremă ce conține ingrediente active anti-îmbătrânire pentru a stimula regenerarea celulară.

Citește și – Îngrijirea completă a tenului în sezonul rece. Așa vei trata și preveni apariția ridurilor iarna aceasta

  1. Apelează la măștile pentru mâini!

Măcar o dată pe săptămână, după ce ai efectuat exfolierea mâinilor, aplică o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline, care este un hidratant foarte bun. Pune mâinile 15-20 minute în mănuși speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.

  1. Poartă mănuși!

Chiar daca la 0 grade nu ți se pare chiar frig, mâinile resimt schimbarea de temperatură drastic. Mănușile au rol de protecție. Indicat este ca materialul din care sunt făcute să fie unul natural, care nu va permite frigului sa pătrundă, dar care în același timp lasă pielea să respire.

Foto: 123rf

Citește și 7 sfaturi de urmat ca să fii frumoasă toată iarna