Îngrijirea persoanelor în vârstă acoperă o varietate de activități care vor depinde de handicapul persoanei în vârstă, de condițiile de viață și de situația generală.

Este într-adevăr nevoie de cineva cu angajament dezinteresat și dăruire pentru a continua să îngrijească un vârstnic zi de zi.

Persoana care are această responsabilitate este cunoscută ca îngrijitor.

Această persoană poate face parte din familie sau poate fi plătită să o facă ca slujbă.

Primul ajutor în caz de entorsă sau luxație. Ce trebuie să faci neapărat

Cum să ai grijă de o persoană în vârstă

Mai jos sunt câteva ghiduri pentru a vă ajuta să deveniți un îngrijitor eficient pentru persoanele în vârstă.

Discutați cu familia

Decideți-vă cu privire la un aranjament care ar fi cel mai convenabil pentru voi.

Amintiți-vă că nu aveți nevoie de stres suplimentar, când trebuie să aveți cea mai mare parte a energiei concentrată asupra altcuiva.

Examinați dacă va trebui să faceți din când în când schimbări în camera vârstnicilor, pentru a vă face munca mai eficientă.

Verificați echipamentele de care are nevoie și asigurați-vă că acestea sunt convenabil în jurul casei, cum ar fi o rampă, o toaletă portabilă sau un scaun cu rotile.

Dacă este posibil să aveți nevoie să dormiți în aceeași cameră, va fi suficient de mare pentru a găzdui două persoane, inclusiv lucrurile tale?

Aveți o listă sau o evidență a stării de sănătate a persoanei îngrijite

Mențineți un jurnal medical dacă este posibil, scrise toate medicamentele și prescripțiile pe care pacientul trebuie să le ia, frecvența acestora și cantitatea lor.

Listați orice tip de informații care vor fi utile medicilor sau în caz de urgență.

Acestea pot include detalii cum ar fi ziua sa de naștere, informațiile de asigurare, lista medicilor și rudele apropiate cu detaliile de contact.

Monitoarele pentru copii sunt atât de eficiente chiar și pentru persoanele în vârstă, deci folosiți unul.

Cât de multe fructe și legume ar trebui să mănânci în fiecare zi

Faceți-vă sarcina mai ușoară

Spălarea, curățarea și alte treburi nu trebuie să împiedice igiena personală, exercițiile și timpul de hrănire al persoanelor în vârstă.

O planificare zilnică bună vă va face să deveniți mai eficientă.

Dacă vârstnicii sunt capabili să socializeze sau se pot mișca în continuare, dați-le ceva de făcut din când în când.

Puteți găti împreună sau puteți aranja hainele împreună. Trebuie să-i arăți că este util în continuare.

Orice sarcină simplă care îi va ajuta să-și miște mușchii, va fi sănătoasă.

Dacă doriți să mergeți mai departe, organizați un fel de activitate cu alte persoane acasă, ca un joc de șah sau de table.

Stilurile de atașament. Ce sunt și cum îți influențează relațiile

Faceți-vă timp și pentru voi

Deși aceasta poate fi o sarcină dificilă, timpul liber ar trebui să existe. De asemenea, trebuie să faceți o pauză din când în când.

Acesta este un lucru nobil pe care îl faci pentru altcineva. Este un lucru important pentru un vârstnic să știe că are oameni în jurul său pe care se poate baza.

Eforturile tale vor fi recompensate, dar cea mai mare bucurie poate fi aceea că poți ajuta pe cineva dezinteresat. Faci o faptă bună.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto