Florile artificiale

În mod curios, progresul tehnologiei a fost un mare avantaj pentru unele obiecte la modă în trecut. Printre acestea se numără și florile artificiale. Cândva omniprezente în sufrageriile oamenilor, florile artificiale au început să-și piardă repede din atracție și au dispărut din uz în România către sfârșitul perioadei comuniste. Acestea erau însă florile artificiale ale trecutului.

În prezent poți găsi flori si plante artificiale aproape imposibil de distins de omoloagele lor vii, iar asta la o fracțiune din preț și fără să fie nevoie de eforturi de întreținere. Plantele sunt mereu o priveliște plăcută, însă cu cât numărul lor crește, cu atât crește și nivelul de muncă necesar pentru a le întreține. Tocmai din aceste motive, florile și plantele artificiale au revenit în trendurile de design interior și sunt folosite pe scară largă, atât în spații de birouri cât și în locuințe private.

Macramé-ul

Macramé-ul este un procedeu de prelucrare textilă cu ajutorul nodurilor, care presupune prelucrarea firelor și fibrelor în modele ornamentale complexe. În trecut acesta era limitat la vestitele mileuri, mai puțin apreciate de consumatorii de azi. Arta macramé-ului a dispărut din România odată cu sfârșitul perioadei comuniste, dar în prezent își face revenirea.

Conform Organic Authority, paleta de materiale folosite pentru macramé s-a diversificat și la fel și modul în care acesta este folosit. Acum poți folosi modele din macramé pentru a înfrumuseța obiecte decorative, mobilier sau chiar ca ornamente de sine stătătoare. Fie că preferi să cumperi modele gata făcute sau să le prelucrezi tu însăți, poți folosi cu succes obiecte din macramé pentru decorarea casei tale atât la interior cât și la exterior

Tapetul

Deși folosit intensiv în locuințe în trecut, tapetul a ieșit treptat din uz, însă în ultimii ani a avut parte de o revenire puternică. Tapetul a reapărut în atenția și în preferințele designerilor datorită progreselor tehnologice din ultima perioadă. Aceste avansuri au adus modele noi de tapet, materiale diversificate și foarte stilate, ușor de aplicat, dar și ușor de îndepărtat.

Tapetul din ziua de azi e foarte diferit de cel din trecut. Modelele sunt mai mari și mai interesante, culorile mai vii și mai puternice, iar materialele din care este fabricat au o textură mult mai pronunțată, uneori chiar tridimensională. Dacă vrei un decor deosebit și foarte personalizat în locuința ta sau doar într-o anumită cameră, tapetul e un bun punct de pornire.

Alama

Utilizată pe scară largă în design interior în trecut, după anii ‘80 alama a fost uitată și a ieșit repede din trenduri. În prezent alama revine în trenduri, iar acum începe să fie utilizată tot mai mult în decorul locuințelor. Fie pentru elemente decorative cum ar fi rame de oglinzi sau elemente funcționale, cum sunt țevile sau robineții din bucătărie și baie, alama poate să adauge foarte mult la decorul unei camere.

Datorită nuanțelor sale mai șterse și a culorii sale deosebite, alama este un accent de culoare care se potrivește foarte bine cu multe tipuri de aranjamente interioare. Fie că preferi stilul vintage sau modern, culori neutre sau culori vii și puternice, poți folosi cu succes alama pentru a aduce un strop de stil și culoare în locuința ta.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material realizat împreună cu Robertorossi.ro