Cum îți revii rapid în formă până la începutul verii: Fii mai activă

Sportul este cea mai sigură și eficientă metodă de a-ți reveni rapid în formă. Nu este nevoie să îți petreci ore în șir în fiecare zi în sala de sport pentru a arăta bine. Poți face mici schimbări în stilul de viață care vor avea efecte imense. De exemplu, urcă scările în locul lsă folosești liftul. Coboară din autobuz cu două stații mai devreme. Joacă-te alături de copilul tău etc.

Există multe moduri de a face mișcare, chiar și atunci când nu te duci la sală. O altă variantă foarte eficientă este alergatul în parc. Seara, alocă 30 de minute pentru o sesiune de jogging. Pentru a evita crampele musculare, poți lua un supliment concentrat de magneziu.

Citește și: Ai exagerat cu mâncarea de Paști? Alimentul care te ajută să-ți revii în formă după Sărbători

Cum îți revii rapid în formă până la începutul verii: Ai grijă ce bei

Probabil că ești atentă la ceea ce mănânci și nu depășești un anumit număr de calorii. Totuși, în ce privește lichedele suntem mai puțin atente. Zahărul adăugat în ceai sau cafea, toppingurile cu tot felul de arome sau frișca. Sucurile de fructe, chiar și cele preparate în casă. Băuturile alcoolice – toate conțin calorii. Încearcă să-ți bei cafeaua cu îndulcitor și bea apă cu suc de lămâie și un strop de miere.

Cum îți revii rapid în formă până la începutul verii: Suplimente alimentare de ajutor

Poți lua și un supliment alimentar care conține L-Carnitină. Contribuie la transformarea grăsimii în energie. Specialiștii spun că nivelul de carnitină scade tot mai mult pe măsură ce persoana înaintează în vârstă. Astfel, suplimentarea cu L-Carnitină este benefică deoarece reduce oboseala și stimulează funcția sistemului muscular.

Cum îți revii rapid în formă până la începutul verii: Alege corect gustările dintre mese

Este bine să iei mici gustări între mese. Acestea potolesc foamea și te ajută să-ți păstrezi greutatea. Totuși, depinde care este alegerea ta. Ciocolățelele, convrigeii și snacksurile nu te vor ajuta. Poți consuma, în schimb, un fruct. Dacă simți nevoia să ronțăi ceva, alege un morcov, nuci sau un baton proteic.

Cum îți revii rapid în formă până la începutul verii: Dormi suficient

Lipsa somnului este un factor major în creșterea apetitului, iar mai apoi, a greutății. De aceea, este recomandat să dormi cel puțin 7 ore pe noapte pentru a-i asigura organismului o funcționare corectă. Stabilește-ți un program de somn și respectă-l cu strictețe. În acest fel, vei sta departe de gustările de la miezul nopții și de oboseala pe care o resimți de-a lungul zilei.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com