Cum previi gingivita prin metode naturale

Cum previi gingivita prin metode naturale: femeie frumoasă care se spală pe dinți.

Pentru a preveni și trata gingivita, este esențial să elimini placa bacteriană, înainte să devină tartru. De aceea, crește frecvența cu care te speli pe dinți și folosești ața dentară. Află și alte metode prin care previi gingivita prin metode naturale.

Dacă ai simptome severe, cum ar fi durerile puternice sau sângerările, ori nu se vindecă în câteva zile, ar fi bine să mergi la dentist. Gingivita nu este o afecțiune gravă, dar dacă rămâne netratată poate cauza alte probleme de sănătate. Ține cont și de faptul Chiar dacă folosești remedii naturale, nu este bine să le înghiți.

Citește și: Cum îți detoxifiezi gura, oglinda stării tale de sănătate

Cum previi gingivita prin metode naturale

– Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi. Dacă este posibil, ar fi bine chiar după fiecare masă.

– Schimbă periuța de dinți la fiecare 3 luni.

– Folosește zilnic ață dentară.

– Utilizează o apă de gură naturală.

– Mergi la dentist pentru o consultație cel puțin o dată pe an.

– Renunță la fumat.

– Limitează aportul de zahăr.

Citește și: Cum îți menții dinții sănătoși prin câteva metode simple

Cum previi gingivita prin metode naturale. Plante recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

'În gingivite și abcese, recomand gargara cu ceai concentrat de salvie. Se prepară din două lingurițe de frunze la o cană cu apă. Este de folos și clătirea cu decoct de tătăneasă (4-5 lingurițe la o cană cu apă). Ajută la cicatrizarea rănilor nedeschise și la tratarea gingivitelor, stomatitelor și a abceselor dentare. Se poate utiliza și tinctura preparată din 10 g de rădăcini de tătăneasă la 100 ml de alcool de 70°, prin macerare timp de 8 zile. Se procedează la fel cu o soluție preparată din catități egale de tinctură și apă. Rizomii de cerențel au acțiune hemostatică locală, antiseptică și calmantă. De aceea, se recomandă în gingivite și ca antiseptic. Tinctura se prepară prin macerarea timp de 8 zile a 20 g rizomi la 100 ml alcool de 60°. Cu această tinctură se pot face în diluţie de 1:1 badijonări gingivale.'

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com