Cum previi eficient cervicita. Așa nu vei avea rană pe col!

Cum previi eficient cervicita: igiena intimă joacă un rol important. Femeie în costum de baie care face duș

Cervicita este cunoscută mai ales sub denumirea de rană pe col'. Ea este o inflamație sau o leziune aflată la nivelul colului uterin. De cele mai multe ori, nu are simptome și este diagnosticată la un control ginecologic. Află cum previi eficient cervicita.

De regulă, 'cervicitele nu sunt dureroase, de aceea, foarte multe dintre femeile care sunt afectate nu conștientizează faptul că au această boală', spune dr. Rareș Simu. 'În faza acută, pot apărea simptome cum ar fi: senzația de mâncărime în zona inferioară a abdomenului, scurgeri vaginale, sângerari, dureri în timpul actului sexual sau în timpul urinării, etc.', adaugă medicul. De aceea, este bine să știi cum previi eficient cervicita și să acționezi înainte de a avea probleme.

Citește și: Tratamente naturale pentru rană pe col

Cum previi eficient cervicita

Păstrarea igienei este foarte importantă pentru prevenirea infecțiilor genitale. Apoi, este necesar să mergi periodic la controale medicale. Chiar și femeile care știu că sunt sănătoase trebuie să meargă o dată pe an la un consult ginecologic, iar cele care au un diagnostic trebuie să respecte cu strictețe indicațiile date de medicul curant. În timpul tratamentului, se impune evitarea contactului sexual. În unele cazuri, și partenerul trebuie să ia și el anumită medicație.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com