Cum te poti trata acasă cu oțet. Află cum îl prepari singură

Cum te poti trata acasă cu oțet. Rețeta de oțet de mere cu miere a Elenei Niță-Ibrian

Oțetul nu este doar un ingredient nelipsit în bucătăriile noastre, ci poate fi folosit cu succes ca leac. Află cum te poți trata acasă cu oțet și cum poți prepara chiar tu oțet de mere după rețeta Elenei Niță-Ibrian și învață de la dr. farmacist Ovidiu Bojor să faci oțet medicinal din coajă de lămâie.

Cum te poti trata acasă cu oțet. Cum prepari oțet coajă de lămâie

Oțetul de orez are cea mai mică aciditate. Este indicat pentru cei care au diverse afecțiuni ale stomacului și nu suportă oțeturile mai acide. Tot pentru cei care nu suportă oțetul obișnuit, poți pune la salată lămâie. Totodată, se poate prepara un tip de oțet medicinal din coaja a două lămâi bio după cum urmează: 'Coaja lămâilor se lasă la macerat timp de 8 zile în 200 ml de oțet. Se strecoară și se depozitează ferit de lumină și căldură. Preparatul poate fi folosit pentru badijonări de două ori pe zi, contra negilor', spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și: Mască facială naturală. 3 rețete pe care le poți face acasă cu banane, iaurt și oțet

Cum te poti trata acasă cu oțet. Baie cu oțet pentru picioare obosite

Oțetul ajută la calmarea durerilor de picioare și reduce inflamațiile. Acest tratament este indicat mai ales celor care stau mult timp în picioare prin natura muncii lor. Umple cada cu apă caldă. Adaugă două linguri de oțet în ea. Poți alege orice tip de oțet, dar să fie natural. Ține picioarele în cadă timp de 20 de minute. Mai poți folosi cataplasme cu oțet. Pune în două vase (unul cu apă caldă și altul cu apă rece) cantități egale de apă și oțet. Înmoaie un prosop în amestecul cu apă caldă. Stoarce-l și învelește-ți picioarele cu el. Lasă să stea timp de 5 minute. Procedează la fel cu apa rece. Repetă procesul de trei-patru ori pe zi.

Citește și: 'Oțetul celor patru hoți': Rețeta minune pentru imunitate

Cum te poti trata acasă cu oțet. Rețeta de oțet de mere cu miere a Elenei Niță-Ibrian

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

'Merele din soiurile de toamnă se spală și și se dau prin răzătoare. Peste acest terci pus într-un vas potrivit se adaugă apă (la 4 kg terci pui 5 l de apă). Pentru fiecare litru de apă, adaugă câte 140 g de miere. Se ţine la temperatura camerei (20-30°C) neastupat, doar legat la gură cu un tifon, la loc întunecos. Prima fază de fermentare durează 10-12 zile, perioadă în care se amestecă de 2-3 ori pe zi cu o spatulă de lemn. Sucul obţinut după fermentare se strecoară prin tifon dublu. Se pune într-un vas cu gura largă şi se mai adaugă pentru fiecare litru de suc 50 g miere. Pentru a doua fază a fermentaţiei, se păstrează la căldură, tot acoperit cu tifon. După 40-60 zile oţetul este gata. Se trage după limpezire cu furtunul în sticle. Acestea se închid bine sau se ceruiesc. Se păstrează la rece.'

Citește și:

 

Sursa foto: 123rf.com