Pentru multe afecţiuni, transplantul hematopoietic este un potenţial remediu. Transplantul de celule stem este formă de terapie celulară cea mai bine pusă la punct. Și este o piatră de temelie în tratarea unor vaste afecţiuni maligne hematologice. În ultimii ani recoltarea de celule stem din sângele placentar la naştere a creat un trend ascendent printre zecile de mii de familii care au apelat la serviciile de recoltare şi stocare oferite de băncile de celule stem din România.

Cum poţi lua bani de la stat pentru transplantul de celule stem

Și în astfel de situații, formularul  E112 este de folos. Potrivit Directivei 2011/24/EU a Parlamentului European din 9 martie 2011, privind accesul cetăţenilor Uniunii Europene la tratamente transfrontaliere, statul roman va deconta parţial servicii medicale oriunde în UE. Conform acestei directive, fiecare cetăţean european îşi poate alege unitatea sanitară de pe teritoriul UE unde vrea să se trateze.

Ce este E112

Formularul E112 poate salva vieţi. Mai ales dacă te afli pe o listă  de aşteptare interminabilă. Sau tratamentul este programat prea târziu. Asigurarea poate acoperi integral tratamentul. În prezent, formularul E112 oferă posibilitatea de a beneficia de servicii medicale în afara ţării la preţul ţării respective. Să dăm un exemplu: o persoană are nevoie urgentă de transplant de celule stem. Iar acest lucru nu se poate realiza în timp util în România.

Persoana poate beneficia de formularul E112 pentru a se trata în altă țară, statul român decontând tratamentul la preţul țării respective. Există totuşi condiţia ca pacientul să prezinte un dosar la Casa de Asigurări de Sănătate. Care să cuprindă acceptul medicului curant, un raport medical, avizul şefului de secţie şi aprobarea din partea spitalului din străinătate.

Cum se obţine formularul?

Acest formular se eliberează de casele de asigurări de sănătate în următoarele două situaţii:

  1. a) persoanele care beneficiază de asigurare de boala în România şi care solicită caselor de asigurări de sănătate unde sunt înscrise că asigurate, transferul reşedinţei lor temporar sau definitiv pe teritoriul altui stat membru UE/SEE;
  2. b) persoanele care sunt autorizate de către casele de asigurări de sănătate să se deplaseze într-un alt stat membru UE/SEE cu scopul de a primi un tratament medical.

Asigurarea medicală privată pentru transplantul de celule stem

Baby Stem oferă şi oportunitatea de a realiza transplantul de celule stem prin asigurarea medicală privată cu compania Gothaer. Din dorinţa de a îţi oferi tot sprijinul de care ai putea avea nevoie, Gothaer Asigurări Reasigurări îţi pune la dispoziţie Asigurarea pentru transplant cu Celule Stem Premium, pentru copilul său copiii tăi, cât şi pentru voi ca părinţi.

Asigurare pentru transplant cu Celule Stem Premium este o asigurare completă care îţi acoperă costurile generate de necesitatea efectuării transplantului autolog cu celule stem hematopoietice, în limita maximă de 200.000 euro.

Beneficiile Asigurării pentru transplant cu Celule Stem Premium:

Sursa foto: Babystem