Există multe tehnici de manipulare și teorii despre cum poți să-ți convingi soțul să facă ce vrei tu. Totuși, psihologul este de părere că nu ar trebui să faci prea mult uz de ele, ci să contezi pe discuția sinceră și autentică. Comunicarea cu iubire este cea care ajută cel mai mult în astfel de situații.

Cum poți să-ți convingi soțul să facă ce vrei tu. Ce funcționează pe termen lung

”Există tehnici de a-l influența pe celălalt să facă ce vrei tu. Acestea pot funcționa pe termen scurt. Le găsești pe internet, în cărțile de dezvoltare personală sau în seminariile care au ca temă puterea de convingere. Totuși, pe termen lung, doar discuția sinceră și autentică va conta cu adevărat. Ajută-ți partenerul să conștientizeze cât de important este un anumit lucru pentru tine. Examinați împreună soluțiile existente și alegeți o soluție pe care să o agreați amândoi. O astfel de strategie poate da cele mai bune rezultate”, este de părere psihoterapeutul Tedy Creștin. Totodată, este bine să existe anumite granițe. Nu este nevoie să faceți chiar totul împreună. De exemplu, lui poate să-i placă pescuitul, iar ție spectacolele de operă. Nu este nevoie să mergeți împreună cu aceste ocazii, dacă celălalt nu vă împărtășește pasiunea.

Citește și: Soțul petrece prea mult timp la bere cu prietenii. Cum îl convingi să stea acasă

Când compromisul nu e indicat

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395Nu tot timpul este bine să încerci să-ți convingi soțul să facă ce vrei tu. ”Granița între a încerca să convingi pe cineva și manipulare este foarte fină. Dacă pe termen lung, soțul tău realizează că a fost ținta unor strategii agresive de persuasiune, își va simți încrederea înșelată. Consecințele vor fi grave, iar situația mai rea decât înainte. Dacă simți că valorile tale de bază sunt afectate, că nu poți să accepți un anumit compromis, nu ar trebui să faci asta, chiar dacă poate însemna că nu mai poți salva relația. Dacă pentru a cădea la înțelegere cu el, ar trebui să renunți la ceva foarte important pentru tine, aceasta ar putea fi mult prea mult. Oricum, în acest caz nu ar trebui să regreți. Relația, aparent salvată, nu poate să supraviețuiască în timp,” spune specialistul.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com