Cum oprești căderea părului prin metode naturale

Cum oprești căderea părului prin metode naturale: Masaj cu ulei de cocos

Părul lung și mătăsos este visul multor femei. Dar foarte puține au norocul să se bucure de o podoabă capilară frumoasă. Căderea părului este una dintre principalele probleme care ne fac să ne alegem tunsori mai scurte, deși ne-am dori bucle bogate pe umeri. Află cum oprești căderea părului prin metode naturale.

Societatea Americană de Dermatologie spune că este normal să-ți cadă între 50-100 fire de păr pe zi. În cazul în care pierzi mai mult decât atât, este un motiv de îngrijorare. Printre cauze se numără deficiențe nutriționale, dezechilibru hormonal, probleme tiroidiene, sindromul ovarului polichistic, utilizarea pilulelor anticoncepționale, mătreața, consumul de sare în exces, stresul, utilizarea excesivă a produselor cosmetice și a produselor de îngrijire chimice, vârsta, genetica sau o igienă necorespunzătoare. Citește despre cum oprești căderea părului prin metode naturale pentru a avea o podoabă capilară de invidiat.

Citește și: Cum să oprești albirea prematură a părului prin metode naturale

Cum oprești căderea părului prin metode naturale: Masaj cu ulei, relaxant și hrănitor

În funcție de cauză, căderea părului poate fi bruscă sau treptată, afectând fie doar scalpul sau întregul corp. Dacă ești în căutarea unui tratament pentru căderea părului care funcționează fără efectele secundare, încearcă masajul. Masează-ți regulat scalpul. Este metoda cea mai ieftină și eficientă. Crește fluxul de sânge către foliculii de păr și mărește puterea rădăcinilor. De asemenea, va ajuta la relaxare și va reduce stresul. Poți utiliza pentru masaj uleiuri naturale ușor încălzite (din nucă de cocos, migdale, măsline sau ulei de ricin). Poți adăuga una-două picături de ulei esențial de rozmarin. După masaj, lasă să acționeze cel puțin o oră sau peste noapte. Apoi, spală-te cu șampon. Fă acest lucru de două sau trei ori pe săptămână.

Citește și: Coșurile de pe fese. 9 remedii naturale care îți pot rezolva problema

Cum oprești căderea părului prin metode naturale: Aloe Vera stimulează creșterea

Aloe Vera este un remediu eficient pentru a trata diferite tipuri de probleme ale părului. Ajută la curățarea porilor și echilibrarea nivelului de pH al scalpului. În plus, stimulează circulația sângelui în zona tratată. Conține vitaminele A, C și E, care favorizează creșterea celulară sănătoasă și strălucirea podoabei capilare. Mai reduce mătreața. Ar fi bine să ai o frunză de Aloe proaspătă, din care să extragi gelul. Dacă nu, poți folosi gel din comerț, dar asigură-te că este natural și nu conține alte ingrediente adiționale. Aplică gelul pe scalp. Lasă să acționeze timp de aproximativ 45 de minute. Clătește cu apă călduță. Repetă de trei sau patru ori pe săptămână pentru a obține rezultate mai bune.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com